Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pri páde z lana sa školák takmer zabil

Filip spadol z tohto lana z výšky asi troch metrov. Zobraziť galériu (2)
Filip spadol z tohto lana z výšky asi troch metrov. (Zdroj: Nový Čas)

DUBNICA NAD VÁHOM - Milovaný šport sa mu takmer stal osudným! Filip G. (13) z Dubnice nad Váhom včera pri tréningu v dubnickom Centre voľného času spadol z lana z výšky asi troch metrov. Hrôzostrašný pád videla vedúca lyžiarskeho krúžku, ktorá na deti dohliadala, ako aj päť Filipových kamarátov. Chlapca po páde previezli do trenčianskej nemocnice, odkiaľ ho vrtuľník transportoval do Bratislavy.

Zranený Filip leží v detskej nemocnici na bratislavských Kramároch. „Má vážne poranenie hlavy. Hneď po prijatí sa podrobil CT vyšetreniu hlavy. Čakáme na výsledky,“ povedala hovorkyňa nemocnice Andrea Jovanovič. Včera dopoludnia boli za Filipom aj rodičia. „Dúfame, že synovo zranenie nebude mať vážne následky,“ povedala Filipova mama. Filipov kamarát Jerguš (13) o nehode povedal: „Šplhali sme po lanách. Zrazu Filip spadol a zostal ležať na zemi. Nemal som pri sebe mobil, tak som utekal po sanitku, s ktorou som sa vrátil do 10 minút,“ vysvetlil Jerguš.

Prečo sanitku neprivolala vedúca krúžku, nevedel povedať. Tiež si nespomína, či boli v čase Jakubovho pádu pod dvoma lanami v bývalej školskej telocvični žinenky. „Keď som sa vrátil so záchranármi, už tam boli,“ povedal. Krúžok viedla skúsená vedúca. „Je to vychovávateľka a trénerka s 30-ročnou praxou, ktorá má veľký vzťah k deťom. Je nám všetkým veľmi ľúto, čo sa stalo,“ povedala riaditeľka centra Eva Bočincová. Vychovávateľka, pod dozorom ktorej sa úraz stal, sa k prípadu nechcela vyjadriť. Včera musela dokonca vyhľadať lekársku pomoc. „Je z toho veľmi otrasená,“ dodala riaditeľka centra. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Filipova mama verí, že synovo zranenie nebude mať následky.
Pri páde z lana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu