Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Korčok: Slovenská diplomacia presadzuje slovenské záujmy v zahraničí a pomáha slovenským občanom

Ivan Korčok
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - "Vážim si prácu mojich kolegýň a kolegov, pre ktorých je diplomacia celoživotná služba a poslanie obhajovať slovenské záujmy a pomáhať slovenským občanom v zahraničí," uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok pri príležitosti Dňa slovenskej diplomacie.

"Slovenská diplomacia tiež presadzuje a chráni základné hodnoty, dodržiavanie medzinárodného práva, ochranu slobody, ľudských práv a demokracie vo svete. Aktívne sa zastáva tých, ktorým nie sú dopriate ich legitímne požiadavky na život v mierovej, slobodnej a demokratickej spoločnosti," dodal I. Korčok. V čase, keď svet prechádza zásadnými geopolitickými zmenami, môže Slovensko jednak vďaka členstvu v OSN, EÚ, NATO a ďalších medzinárodných organizáciách a tiež vďaka profesionálnej zahraničnej službe naďalej úspešne presadzovať svoje zahraničnopolitické záujmy vo svete.

Deň slovenskej diplomacie si pripomíname 28. augusta, v deň, kedy bolo v roku 1990 zriadené Ministerstvo medzinárodných vzťahov SR. Išlo o významný míľnik pre slovenskú diplomaciu. Slovensko sa priamo zapojilo do medzinárodných vzťahov a získalo možnosť presadzovať vo svete princípy mierového spolunažívania národov a rešpektovania medzinárodných záväzkov.

Viac o téme: PomocZáujmyObčaniaOchrana DiplomacieIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu