Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Voľby 2022: Kandidatúru predsedníčky Žilinského kraja Jurinovej podporí 11 politických strán

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, ktorá sa bude v jesenných voľbách do VÚC opätovne uchádzať o svoj post Zobraziť galériu (3)
Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, ktorá sa bude v jesenných voľbách do VÚC opätovne uchádzať o svoj post (Zdroj: TASR/Miroslav Jaroš)

ŽILINA - Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová sa bude v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) opätovne uchádzať o svoj post s podporou 11 politických strán. Informovala o tom v pondelok na tlačovej konferencii v Žiline.

Predstavila aj tím kandidátov na poslancov Zastupiteľstva ŽSK a podporovateľov. "Len vďaka úspešnej spolupráci a podpore dokážeme aj v ďalšom období prinášať riešenia, ktoré budú skvalitňovať život ľudí v našom kraji. Počas uplynulých piatich rokov nešlo všetko hladko. Veľa vecí sme sa naučili a dnes sme pripravení tieto naše skúsenosti zúročiť aj v ďalšom období," povedala Jurinová.

Voľby 2022: Kandidatúru predsedníčky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Erika Jurinová)

Heger ju považuje za človeka na správnom mieste

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) považuje Jurinovú za človeka na správnom mieste. Zdôraznil, že má jeho dôveru. "Som presvedčený, že s tímom zapálených poslancov prevedie ŽSK náročným obdobím, ktorým prechádzame," skonštatoval. Jurinovú budú v jesenných voľbách do VÚC podporovať OĽANO, SaS, Sme rodina, Za ľudí, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, Občianska konzervatívna strana, Demokratická strana, Občianski demokrati Slovenska a Šanca.

Kandidatúru na post predsedu ŽSK už ohlásili podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík, bývalý žilinský primátor a exriaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Igor Choma (Smer-SD), Peter Slyško (Hlas-SD) a František Drozd (ĽSNS).

Podľa Hlasu potrebuje kraj nový začiatok

Strana Hlas-SD považuje päť rokov pôsobenia predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej za premárnenú šancu, na ktorú každý deň doplácajú obyvatelia kraja. Podľa kandidáta strany na predsedu ŽSK Petra Slyška potrebuje kraj nový začiatok. "A na svojom čele schopného manažéra, zameraného na výsledky. Bolo by obrovskou chybou premárniť ďalšie štyri roky," uviedol Slyško.

Viac o téme: PodporaVoľbyKandidatúraErika JurinováŽilinský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu