Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Policajta, ktorý zabil kolegu, prepustili z väzby! Vyšetrovane vraždy pokračuje

Filip Suchár, ktorého zastrelil kolega Martin Turčan.
Filip Suchár, ktorého zastrelil kolega Martin Turčan. (Zdroj: FB/Odborový zväz polície v Slovenskej republike, archív)

PREŠOV - Syna prešovskej primátorky Andrey Turčanovej obvinili ešte v marci z vraždy. Policajt Martin Turčan zastrelil svojho kolegu. O život tak prišiel len 29-ročný Filip. Ostala po ňom manželka a malá dcéra. Krajská prokuratúra v Prešove teraz informovala, že Turčana prepustili z väzby. Vyšetrovanie však ani z ďaleka nie je na konci.

V jeden marcový pondelok večer policajt Martin Turčan troma ranami zastrelil svojho kolegu Filipa. Streľbe mala predchádzať hádka medzi kolegami. Turčan po vražde z miesta činu ušiel na policajnom aute. Po ceste mal vyhodiť aj vysielačku, aby ho kolegovia nemohli sledovať. Tí ho však krátko po 22-hej hodine chytili.

Turčan mal byť po zadržaní agresívny aj na kolegov v cele policajného zadrźania. Pretože bol agresívny, previezli ho na košickú psychiatriu, kde ho aj hospitalizovali. Neskôr skončil vo väzbe. Teraz ho z nej prepustili, pretože podľa Krajskej prokuratúry v Prešove, pominuli dôvody na jeho ďalšie väzobné stíhanie. Turčan však skončil na psychiatrii.

archívne video

Komisia potvrdila, že príčinou smrti Milana Lučanského bola samovražda, jej činnosť sa končí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Obvinený M. T. bol príkazom prokurátora Krajskej prokuratúry Prešov z 20. 7. 2022 prepustený z väzby na slobodu, pretože pominul dôvod na jej ďalšie trvanie. Súčasne bol obvinený, s poukazom na závery znaleckého dokazovania z odboru psychiatria, umiestnený v zdravotníckom zariadení. Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vykonáva plánované úkony prípravného konania v intenciách pokynu dozorového prokurátora. Vyšetrovanie naďalej prebieha, doposiaľ nebolo ukončené a v súčasnosti nie je možné určiť približný čas skončenia vyšetrovania. Podrobnejšie informácie vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania nie je možné nateraz poskytnúť, aby sa nezmaril účel trestného konania," informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Viac o téme: PolicajtStreľbaVraždaVäzba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu