Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2022: Služobne najstarší starostovia v Bratislavskom kraji chcú pokračovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – Najdlhšie pôsobiaci súčasní starostovia v Bratislavskom kraji sa chcú uchádzať o mandát aj na ďalšie volebné obdobie. Väčšina z nich potvrdila, že bude obhajovať svoj post.

"Áno, pôjdem do toho opäť," potvrdil Vladimír Vittek, starosta obce Kaplna v okrese Senec, ktorý šéfuje miestnej samospráve od roku 2000. Hoci sa v predchádzajúcich obdobiach podľa neho podarilo v obci zrealizovať množstvo projektov, stále vidí výzvy. "Určite chceme doriešiť kanalizáciu, rovnako by sme radi dokončili zateplenie materskej školy," spresnil Vittek, ktorý bude v jesenných voľbách nominantom KDH.  Pokračovaním sa zaoberá aj Baltazár Fejes, ktorý je už od roku 1990 starostom obce Vlky v Seneckom okrese. "V nasledujúcich dňoch sa definitívne rozhodnem aj o tom, či v prípade, ak budem kandidovať, pôjdem ako nezávislý alebo nominant strany," uviedol  Fejes, ktorý v predchádzajúcich voľbách kandidoval s podporou SMK.

Archívne video: Voľby do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra, oznámil Kollár

Voľby do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra, oznámil Kollár. (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Od volieb v roku 2002 vedú obce traja starostovia v okrese Malacky - Hubert Danihel v Kostolišti, Róbert Bujna v Kuchyni a Boris Šimkovič v Záhorskej Vsi. Zámer uchádzať sa o šiesty mandát v rade potvrdili Danihel i Bujna. "Priznávam, v terajšej situácii, keď je samospráva zo štátu tlačená do stále väčšieho množstvo povinností bez adekvátneho finančného krytia a podpory, som zvažoval aj to, že pokračovať nebudem. Rozhodla vôľa ísť ďalej a dokončiť to, čo máme rozrobené. Musíme sa s tým popasovať napriek tomu, že situácia nie je ľahká," uviedol Danihel, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Bujna ráta s tým, že v prípade zvolenia to bude jeho posledné volebné obdobie v pozícii starostu. "Vek človek nezastaví. Chcem však dokončiť a zrealizovať ešte viacero projektov, ktoré potrebuje obec," povedal Bujna, ktorý sa bude o hlasy uchádzať opäť ako koaličný kandidát. "Pôjde zrejme opäť o trojkoalíciu, popri KDH a SaS by to mala byť ešte jedna menšia strana," naznačil Bujna. Starosta najzápadnejšieho sídla SR Boris Šimkovič zo Záhorskej Vsi oficiálne neohlásil kandidatúru, potvrdil však, že ju zvažuje.

Viac o téme: PokračovanieStarostoviaBratislavský krajVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu