Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hasiči v utorok likvidovali až šesť rozsiahlych požiarov v Bratislavskom kraji

V Bratislave bolo nasadených spolu viac ako 30 hasičských posádok
V Bratislave bolo nasadených spolu viac ako 30 hasičských posádok (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Počas utorkového (16. 8.) popoludnia a večera zasahovali hasiči pri šiestich rozsiahlych požiaroch na území Bratislavského kraja. Päť z nich vniklo v lokalitách bratislavských mestských častí Rača a Nové Mesto, ďalší požiar museli likvidovať v okolí Modry. Priebeh zásahov približuje Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave na sociálnej sieti.

"Prvý požiar, ktorý nahlásili po 13.00 h z vinohradov v blízkosti Peknej cesty v Rači, sa rozšíril na dva od seba nezávislé vzdialené požiare. Postupne boli nahlásené požiare tiež na Mladej Garde, Odborárskej ulici a Račianskej ulici," opísali hasiči.

Obrovský požiar v Bratislave! Horí časť Vinohradov (Zdroj: Topky/Maarty)

Zásahy komplikovalo silné zadymenie a svahovitý ťažko prístupný terén. "Na Odborárskej ulici sa požiar šíril v koľajisku, čo malo za následok obmedzenie železničnej dopravy," upozornili. Na Račianskej ulici zasa požiar ohrozoval priestor konskej farmy, pričom muselo dôjsť k evakuácii viacerých osôb. "Plamene na danom mieste dosahovali miestami výšku až piatich metrov," informoval HaZZ. 

Obrovský požiar v Bratislave! Evakuovať museli aj deti (Zdroj: Topky/Maarty)

V Bratislave bolo nasadených spolu viac ako 30 hasičských posádok

Pri požiaroch v Bratislave bolo nasadených spolu viac ako 30 hasičských posádok a teda viac ako 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z Bratislavského i Trnavského kraja. Požiare sa im podarilo zlikvidovať okolo 20.00 h. "Pri požiaroch sa nikto nezranil. Príčina ich vzniku sa vyšetruje, zatiaľ nie je vylúčené, že boli dôsledkom konania neznámej osoby," dodali hasiči.

Hasiči v Bratislave zasahujú pri požiari (Zdroj: Topky/Maarty)

Aj v Modre horelo v priestoroch vinohradov a suchých porastov, hasenie i v tomto prípade komplikoval nedostupný terén, rovnako tak silný a smer meniaci vietor. Viacerým posádkam profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Bratislavského i Trnavského kraja pomáhal vrtuľník ministerstva vnútra s bambivakom a posádkou leteckých záchranárov. "Požiar bol zlikvidovaný po polnoci. Privolaný zisťovateľ príčin požiarov určil, že vznikol v následku poľnohospodárskych prác traktora na strnisku," uviedli hasiči.

Viac o téme: PožiarBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu