Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Polícia obvinila dvoch mužov z prepadnutia banky! Môžu sa skrývať v zahraničí

Obvinení z lúpežného prepadnutia banky Zobraziť galériu (3)
Obvinení z lúpežného prepadnutia banky (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Bratislavskej polícii sa po dvoch týždňoch podarilo obviniť páchateľov lúpežného prepadnutia banky na Seberíniho ulici v Bratislave. Polícia zverejnila aj fotografie údajných páchateľov.

Obvinení muži mali vo štvrtok dňa 28.07.2022, vojsť do pobočky banky na Seberíniho ulici ozbrojení krátkymi strelnými zbraňami. Pod hrozbou ich použitia voči zamestnancom pobočky im tí vydali, z obavy o svoj život a zdravie, finančnú hotovosť vo výške 170.000 ,-€. Muži zamestnancov následne zamkli v priestoroch chodby a z miesta odišli.

Po dvoch týždňoch sa policajtom, aj vďaka rozsiahlej medializácii, podarilo páchateľov dolapiť a obviniť. "Bezprostredne po spáchaní skutku bolo na dokumentovanie prípadu nasadené väčšie množstvo kriminalistov, ktorí od vykonania prvotných úkonov na mieste činu, vyťažili viacero osôb z okolia miesta činu, oslovili 52 inštitúcií k poskytnutiu kamerových záznamov k možnej príchodovej a únikovej trase páchateľov. Za krátky čas zo zabezpečených kamerových záznamov bolo vykonaných viacero analýz, na základe ktorých sa ustálili svedkovia a zadokumentoval presný pohyb páchateľov pred, a po spáchaní lúpeže," ozrejmili policajti. 

Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva čelia dvaja muži – 31-ročný Maroš F. z okresu Bardejov a 30-ročný- Maroš B. z okresu Trenčín.

Bratislavskí kriminalisti obvinili dvoch mužov z lúpežného prepadnutia banky (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Môžu byť v zahraničí

Kriminalisti na základe získaných informácií, ale aj na základe vlastnej operatívno pátracej činnosti, vykonaných expertíz zaistených stôp a medzinárodnej policajnej spolupráce zadovážili také dôkazy, ktoré umožnili vzniesť obvinenie konkrétnym osobám. "Policajti bratislavskej krajskej kriminálky intenzívne vykonávajú aj naďalej všetky nevyhnutné a potrebné úkony k zisteniu aktuálneho pohybu a pobytu obvinených mužov. Nie je vylúčené, že obvinení sa zdržiavajú v zahraničí," tvrdia policajti.

Obvinení z lúpežného prepadnutia banky
Zobraziť galériu (3)
Obvinení z lúpežného prepadnutia banky  (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)
Obvinení z lúpežného prepadnutia banky
Zobraziť galériu (3)
Obvinení z lúpežného prepadnutia banky  (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí v zmysle zákona za uvedené konanie trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Viac o téme: BankaLúpežObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu