Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Výstrahy pred horúčavami na Slovensku pokračujú: Na juhu môže byť aj 38 stupňov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Výstrahy pred horúčavami platia aj v piatok, a to najmä na juhu Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal viaceré výstrahy až do tretieho stupňa takmer pre celé Slovensko.

Až 38 stupňov môže byť počas dňa vo viacerých regiónoch Banskobystrického a Nitrianskeho kraja, ako aj v okrese Michalovce. Do 18.00 h tam platí výstraha tretieho stupňa. Pre Bratislavský a Trnavský kraj platia prevažne výstrahy druhého stupňa. Teploty môžu v týchto regiónoch dosahovať až 37 stupňov Celzia.

Výstrahy pred horúčavami na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

S horúčavami treba rátať aj v Prešovskom a Trenčianskom kraji, prevažne v nich platí výstraha 1. stupňa a teploty môžu dosahovať do 33 stupňov Celzia, v niektorých okresoch aj viac. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že počas horúčav by mali ľudia denne vypiť aspoň jeden a pol až tri litre tekutín, deťom je potrebné pitie ponúkať. Dôležitý je aj pitný režim u seniorov. Pobyt na slnku je lepšie obmedziť na skoré ranné a podvečerné hodiny, slnečnému žiareniu je najlepšie sa v čase medzi 10.00 až 16.00 h vyhnúť.

Viac o téme: PočasieHorúčavyVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu