Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Detaily brutálnej vraždy v Bratislave! Len pre silné žalúdky: Ženu zastrelil, rozštvrtil a chcel spáliť, POLÍCIA ukázala FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

BRATISLAVA – Prípad, aký sme tu dlho nemali. Kauza, ktorá začala správami o postrelení príslušníka hasičského zboru, nabrala obludné rozmery. Ukázalo sa, že muž, ktorý strieľal, mal na to skutočne hrozivé dôvody – hasiči ho totiž podľa všetkého „pristihli“ v momente, kedy sa v záhrade pokúšal spáliť rozštvrtené pozostatky mŕtvej susedy. Z toho, čo zistili policajti, sa doslova dvíha žalúdok.

Prípad, ktorý už niekoľko dní zamestnáva bratislavských kriminalistov, začal na prvý pohľad nevinným výjazdom hasičov, ktorí mali zahasiť požiar v chatovej oblasti na Alibernetovú ulicu v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. „V zmysle oznámenia tu malo dochádzať k silnému zadymeniu vychádzajúcemu z areálu jednej zo záhradných chatiek. Po príchode na miesto oznámenia príslušníci Hasičského a záchranného zboru nadviazali komunikáciu s mužom, ktorý obsluhoval zdroj zadymenia – vlastnoručne upravenú kovovú piecku,“ uviedli policajti.

Prekvapenie nastalo, keď krátko pred 8. hodinou ráno obdržali správu o streľbe na zasahujúcich hasičov. Ako sa totiž ukázalo, muž pri piecke na nich vytiahol krátku strelnú zbraň a niekoľkokrát z nej vystrelil. Prvotná verzia bola, že postrelil jedného z hasičov. Teraz však polícia tvrdí, že zranil dvoch zasahujúcich hasičov, ktorí po mužovom vyčíňaní skončili na ošetrení v nemocnici.

Detaily brutálnej vraždy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V tých chvíľach boli už na mieste viaceré jednotky poriadkovej polície. Strelca však našli bez známok života a so strelným poranením v oblasti hlavy. Vedľa neho sa nachádzala aj krátka strelná zbraň. Tým to však neskončilo. Policajti totiž objavili aj pozostatky neznámeho tela. „Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v ten istý deň (17.07.2022) trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy v štádiu pokusu. Zároveň bolo zo strany vyšetrovateľa začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia – k násilnej smrti podozrivého a rovnako aj trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia v súvislosti s nálezom telesných pozostatkov neznámej osoby, ktoré boli nájdené na pozemku rodinného domu na uvedenej adrese,“ uviedla polícia. Ako sa neskôr ukázalo, telo patrilo žene.

Detaily brutálnej vraždy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Následne bratislavskí kriminalisti v pondelok 18. júna, čiže deň po čine, vykonali štyri domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a motorového vozidla. Išlo o byty a objekty, ktoré v minulosti páchateľ využíval, prípadne o miesta, kde bol zaznamenaný jeho pohyb. Na základe toho vyšli najavo detaily ohavného činu, z ktorých behajú po tele zimomriavky. „Z doposiaľ vykonaných úkonov a zistení možno dôvodne predpokladať, že poškodená žena bola zastrelená v chodbe bytu na Tokajíckej ulici. Predbežné znalecké skúmanie ukázalo, že príčinou jej smrti boli strelné poranenia v oblasti hlavy a krku. Páchateľ sa snažil miesto činu zakryť a upratať, čo však aj napriek jeho snahe znalci z KEÚ PZ dokázali detekovať,“ uviedli. Páchateľ telo ženy rozštvrtil a v tomto stave ho preniesol na Alibernetovú ulicu, kde sa ho snažil zbaviť v podomácky vyrobenej peci. „Na základe výsledku z pitvy došlo k zmene právnej kvalifikácie vo veci nálezu telesných pozostatkov z trestného činu zabitia na obzvlášť závažný zločin vraždy,“ uviedla polícia.

Detaily brutálnej vraždy v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Podarilo sa im zistiť aj totožnosť brutálne zavraždenej ženy. „V rámci výkonu operatívnej činnosti bola vopred vytipovaná totožnosť poškodenej, ktorá bola následnými procesnými úkonmi aj potvrdená. V rámci domovej prehliadky v chate na Alibernetovej ulici boli nájdené odevné zvršky, hodinky a okuliare patriace poškodenej žene, ktoré v prvotnom štádiu spoznali osoby z jej okruhu známych,“ uviedli. Išlo o 68-ročnú susedu páchateľa, ktorá bola nezvestná od novembra 2021.

Okrem toho našli policajti aj poriadny arzenál zbraní. „Počas výkonu procesných úkonov bolo zaistených 8 strelných zbraní typu GLOCK, ktoré mal spolu s cca. 10.000 ks nábojov uskladnené v jednom z bytov. Okrem strelných zbraní boli nájdené aj chladné zbrane, nože, mačety ako aj odborná literatúra z oblasti kriminalistiky a zápisky súvisiace so stavbou pece ako aj s iným konaním páchateľa. V rámci vyšetrovania bolo aj zistené, že páchateľ bol fanúšikom strelných zbraní,“ prezradili.

Viac o téme: VraždaPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu