Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Dráma v Bratislave: Streľba do zasahujúcich hasičov! Polícia našla na mieste telo muža

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Nedeľné ráno v hlavnom meste poznačil sled tragických udalostí. Hasiči boli najskôr privolaní k požiaru záhradnej chatky. To však netušili, že po príchode na miesto požiaru sa stanú terčom neznámeho strelca. Tomu sa podarilo jedného z hasičov zasiahnuť. Dráma tým neskončila, polícia totiž neskôr na mieste objavila telo muža.

Polícia informovala, že dnes krátko pred 8. hodinou ráno prijali na linke 158 informáciu o streľbe na príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí boli vyslaní k požiaru záhradnej chatky v mestskej časti Nové mesto. "Po príchode na miesto utrpel jeden z príslušníkov HaZZ strelné poranenia horných končatín," uviedli. 

Na miesto boli ihneď privolané viaceré policajné hliadky, ktoré zabezpečili okolie miesta incidentu. "Po vstupe na pozemok bolo nájdené telo muža – pravdepodobne strelca bez známok života. Vedľa muža sa nachádzala aj krátka strelná zbraň," informovala polícia. 

"Vyšetrovaním ďalších okolností tohto prípadu sa bratislavskí policajti intenzívne zaoberajú, v súvislosti s týmto incidentom preverujeme aj možnú ďalšiu trestnú činnosť. Bližšie informácie poskytneme, akonáhle to situácia umožní," dodali.

AKTUÁLNE Dráma v Bratislave:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Hasič je našťastie v poriadku

Hasič, ktorý utrpel strelné poranenia, je mimo ohrozenia života. "Dnes ráno došlo k strelbe na jedného z príslušníkov HaZZ počas zásahu v bratislavskom Novom Meste. Hasiči boli vyslaní k zadymeniu chatky, po príchode na miesto po nich začal neznámy páchateľ strielať. Jeden z hasičov utrpel tri strelné poranenia horných končatín," uviedol k incidentu hasičský a záchranný zbor. 

Napriek nebezpečnej situácii však počas zásahu nestratili hasiči duchaprítomnosť, poskytli svojmu kolegovi prvú pomoc a vyžiadali si asistenciu policajných zložiek. Postrelený hasič bol prevezený do nemocnice. "Prajeme mu skoré uzdravenie a veľa síl," odkázali hasiči svojmu kolegovi. 

Mikulec odmieta útoky na hasičov, policajtov a ďalšie zložky

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odmieta útoky na hasičov, policajtov či príslušníkov iných zložiek, ktorí sa rozhodli pre poslanie pomáhať druhým. Na sociálnej sieti tak reagoval na incident z nedeľného rána v bratislavskom Novom Meste. "Hasiči, policajti, ale aj horskí záchranári denne bojujú o záchranu životov druhých. Málokto si uvedomuje, že oni sami sú v ohrození života pri každom zásahu," uviedol Mikulec. Dodal, že v nedeľu ráno ho policajný prezident Štefan Hamran informoval o streľbe na príslušníka Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) po privolaní hasičov k požiaru záhradnej chatky.

"Hasič bol so strelným poranením operovaný v Univerzitnej nemocnici v Bratislave, ďakujem zdravotníkom za nasadenie a starostlivosť od prevozu až po akciu na operačnej sále. Zranenému želám rýchlu rekonvalescenciu a, verím, skoré uzdravenie," uviedol minister s tým, že podľa aktuálnych informácií by mal byť hasič po operácii v stabilizovanom stave.

Viac o téme: HasičiStreľbaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu