Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci, pripravte sa na poriadne peklo: Štvrtok bude mimoriadne horúci, zmena príde už čoskoro

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vo štvrtok (14. 7.) má byť veľmi teplo, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) ráta s výrazným oteplením, ktoré má však trvať krátko. Už v noci na piatok (15. 7.) má prísť ochladenie. Informuje o tom na sociálnej sieti. Opätovný návrat k tropickým teplotám, teda okolo 30 stupňov Celzia a viac očakáva ústav v priebehu budúceho týždňa.

Archívne VIDEO Návštevníci Starého mesta sa ochladzujú počas horúčav v sprchách

Návštevníci Starého mesta sa ochladzujú počas horúčav v sprchách (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Už v stredu začal od západu prúdiť do našej oblasti teplý vzduch. Vidieť to na výrazne vyšších maximách teploty vzduchu v porovnaní s tými, ktoré sme zaznamenali v utorok (12. 7.). V stredu popoludní presiahla teplota vzduchu na juhu na viacerých miestach hodnotu 30 stupňov Celzia a teplo je stále aj v podvečerných hodinách, pretože prílev teplého vzduchu silnie," uviedol SHMÚ.

Vo štvrtok bude veľmi teplo
Zobraziť galériu (2)
Vo štvrtok bude veľmi teplo  (Zdroj: shmú.sk)

Najvyššie maximum namerali meteorológovia podľa operatívnych údajov v Kráľovej pri Senci, a to až 32,6 stupňa Celzia. Vo štvrtok bude podľa SHMÚ ešte teplejšie. Na juhu územia očakávajú meteorológovia maximum 33 až 34 stupňov Celzia. Nevylučuje však ani o stupeň vyššie hodnoty.

Miestami môže byť až 35 stupňov Celzia

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok (14. 7.) viaceré výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Miestami môžu teploty dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Bratislava, Senec, Komárno, Nové Zámky a Dunajská Streda. Výstraha nateraz platí od 14.00 do 18.00 h. Pre zvyšok Bratislavského a Trnavského kraja, viaceré okresy Nitrianskeho a Banskobystrického kraja, platí výstraha prvého stupňa. Teploty tu môžu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

Viac o téme: TeploPočasieOchladeniePredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu