Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

OĽANO stojí za Igorom Matovičom a odmieta jeho odstúpenie: Veríme, že SaS nepovalí ďalšiu vládu, tvrdí hnutie

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Hnutie OĽANO naďalej stojí za ministrom financií Igorom Matovičom a odmieta jeho odstúpenie. Vyplýva to zo stanoviska predsedníctva OĽANO, ktoré sprostredkoval mediálny tím hnutia.

OĽANO vopred komunikovalo, že nepristúpi na akékoľvek ultimatívne požiadavky strany SaS a Igor Matovič zostane ministrom financií. "Napriek tomu sa v SaS rozhodli položiť nereálne požiadavky na stôl," oznámilo OĽANO v reakcii. Podľa hnutia nejde o úprimnú snahu sa dohodnúť, ale len o hľadanie zámienky na vopred naplánovaný odchod z vlády. "Naše stanovisko zostáva a zostane nemenné. Zároveň veríme, že strana SaS od svojho plánu povaliť ďalšiu vládu k 1. septembru nakoniec pre dobro demokratického Slovenska ustúpi," uviedlo hnutie.

 

Stanovisko predsedníctva OĽANO: Záleží nám na čitateľných vzťahoch s našimi koaličnými partnermi. Preto hnutie OĽANO...

Posted by Michal Šipoš on Thursday, July 7, 2022

SaS v stredu (6. 7.) vypovedala koaličnú zmluvu a žiada odchod Matoviča z vlády. Novú zmluvu očakáva do konca augusta. Ak nedôjde k naplneniu požiadaviek strany, jej ministri podajú demisiu. OĽANO už predtým avizovalo, že odchod Matoviča odmieta.

Strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu! Premiérovi dali ultimátum, inak ich ministri podajú demisiu (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: OdstúpenieMatovičSaSOĽANOPolitika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu