Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Polícia zadržala vodiča v Bratislave: Dmytri nafúkal takmer 3 promile! Upozornil na seba sám

Opitý vodič v Bratislave
Opitý vodič v Bratislave (Zdroj: FB/Polícia SR - BA kraj)

BRATISLAVA - Policajti mali včera v skorých ranných hodinách plné ruky práce. Ich oku neuniklo motorové vozidlo zn. VW ukrajinského evidenčného čísla, ktorého vodič jazdil po Mlynskej doline.

Vozidlo hliadka spozorovala ako vyšlo z čerpacej stanice smerom na Patrónku, pričom malo zapnuté výstražné svetelné znamenie a jazdilo z pruhu do pruhu. Na základe toho sa vodiča hliadka rozhodla zastaviť a skontrolovať. Vodiča vyzvali, aby sa podrobil vykonaniu dychovej skúšky.

"Tou bola 28-ročnému Dmytrovi D. nameraná hodnota 1,39mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 2,90 promile. Vodič bol v súlade so zákonom obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné oddelenie pre vykonanie ďalších úkonov," informovala polícia.

Policajti skontrolovali vodiča, ktorý so zapnutými výstražnými svetlami jazdil z pruhu do pruhu (Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky voči 28-ročnému Dmytrovi D. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí odňatie slobody až na jeden rok.

"V tejto súvislosti upozorňujeme vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Preto opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," dodali policajti.

Viac o téme: Opitý vodičPolícia BratislavaUkrajinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu