Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

ZVRAT v prípade exsudkyne Moniky Jankovskej: Voľná ako bežný človek! Jej psychický stav sa nezlepšuje

Monika Jankovská
Monika Jankovská (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a exsudkyňa Monika Jankovská už nenosí monitorovací náramok a nemusí sa ani hlásiť u probačného úradníka. Či ju budú súdiť napriek zlej psychike, zatiaľ jasné nie je.

Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Búrka. Jankovská je obvinená z korupcie. Rovnako čelí obvineniu aj v kauze Fatima. Po dlhých mesiacoch sa dostala z väzby na slobodu, musela však nosiť monitorovací náramok a hlásiť sa u probačného úradníka. To sa však mimo pozornosti verejnosti nedávno zmenilo. 

"Súd vyhovel žiadostiam, ktoré sme podávali," povedal pre portám sme.sk Jankovskej advokát Peter Erdös. Súd zrušil nepretržitý monitoring len polroka potom, ako jej ho nasadili. Musela sa však naďalej pravidelne hlásiť u probačného a mediačného úradníka. Súd napokon zrušil aj to. "Áno, súčasťou dôvodov bol aj psychický stav klientky,“ vysvetlil pre portál Erdös.

MIMORIADNE Obvinená Monika Jankovská ide na slobodu! Objatie s advokátom (Zdroj: TASR)

Jankovskej advokát sa odvoláva na znalecké posudky z odboru psychiatrie. To, že Jankovská nie je psychicky v poriadku, nie je novinkou. Už vo väzbe sa pokúsila o samovraždu, keď pojedla niekoľko liekov. Na zlý psychický stav sa Jankovská odvoláva aj pri kauze trenčianskeho baru Fatima, kde už bola podaná obžaloba. Exsudkyňa tvrdí, že bola podaná predčasne, pretože prokuratúra podľa nej mala čakať, kým jej psychický stav umožní preštudovať si spis. Podľa Jankovskej advokáta sa však jej psychický stav nezlepšuje už mesiace. 

Galéria: Jankovská, Kočner či Bašternák: LUXUS vymenili za väzenské múry! FOTO Zmenení na nepoznanie

Viac o téme: NáramokObvinenie Súd Monika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu