Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Telekom hlási rozsiahle problémy: Nefunguje web, nepochodíte ani v ich predajniach!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: andoidportal.zoznam.sk)

BRATISLAVA – Spoločnosť Telekom sa počas nedele stala terčom rozsiahleho kyber útoku. V dôsledku toho nefungujú viaceré ich služby. V obmedzenom režime fungujú aj predajne.

Telekominikačná spoločnosť uviedla, že už podnikli viaceré analýzy na vyhodnotenie celkových dopadov útoku a zároveň realizujú množstvo aktivít pre obnovovanie viacerých interných systémov. „Našou najvyššou prioritou je, aby naši zákazníci mohli neustále využívať svoje služby na našich sieťach. Aj v tejto situácii vkladáme extra úsilie, aby prevádzka služieb našim zákazníkom prebiehala v plnom režime, či ide o mobilné paušály, predplatené služby, pevný internet alebo TV služby,“ uviedli.

AKTUÁLNE Telekom hlási rozsiahle
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telekom SK)

V súčasnosti sú však zasiahnuté ich interné IT systémy, bez ktorých nefunguje web či Telekom aplikácia. Upozornili tiež, že dovolateľnosť na ich telefonické linky je limitovaná, či už služby zákazníkom alebo technický helpdesk. Predajne sú síce otvorené, ale aj tie momentálne fungujú iba v obmedzenom režime, kým nedôjde k postupnej obnove IT systémov.

„Mrzí nás, že v súčasnosti nemôžu zákazníci vybaviť svoje požiadavky, ale naše tímy sú vo dne i v noci v plnom nasadení. Očakávame, že obnova interných systémov bude prebiehať postupne a priebežne vás o nej budeme informovať,“ dodali.

Viac o téme: VýpadokTelekom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu