Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Nový Smokovec: Z hotela je ruina

„Chodievali sme sem na kávu,“ hovorí Juraj Turček (48). Zobraziť galériu (3)
„Chodievali sme sem na kávu,“ hovorí Juraj Turček (48). (Zdroj: Nový Čas)

NOVÝ SMOKOVEC - Porozbíjané sklá, polámané dosky, vytŕčajúce elektrické drôty, potrhané matrace. Tak v súčasnosti vyzerá Hotel MS-70 v Novom Smokovci, ktorý bol postavený pred majstrovstvami sveta v klasickom lyžovaní v roku 1970. Izby hotela využívajú ako bezplatnú nocľaháreň bezdomovci.

Tento hotel si mnohí Tatranci pamätajú ako dominantu Smokovca. Dnes ju obývajú bezdomovci a ničia vandali! ,,Chodievali sme sem na kávu, večer na pivko. Je to hanba najmä samosprávy, že pripustila, aby hotel takto spustol,“ posťažoval sa Smokovčan Juraj Turček (48).

Od roku 2003, keď sa z hotela odsťahoval TJ Slovan Smokovce, budova chátra. ,,Bývali v ňom pekná reštaurácia, kaviareň, biliard, každá izba mala toaletu. Je to škoda,“ povedala šéfka TJ Ľudmila Pojedincová, ktorá sa ešte pamätá, že hotel postavili práve ľudia z telovýchovnej jednoty.

Hotel by sa už v dohľadnom čase mal dočkať znovuzrodenia. Kompletná rekonštrukcia budovy by mala nadviazať na prestavbu susediaceho lyžiarskeho areálu na Jakubovej lúke. ,,Ak všetko dobre pôjde, koncom roka štartujeme s obnovou hotela. Brzdí nás stavebné povolenie,“ informoval nás hovorca J & T Maroš Sýkora. Z ruiny MS-70 by sa tak mal o dva roky stať trojhviezdičkový hotel.

Leto 2002: Hotel MS-70 bol medzi Tatrancami veľmi obľúbený.

Nový Smokovec: Z hotela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)


Zima 2008: Opustený hotel láka bezdomovcov.

Nový Smokovec: Z hotela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu