Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

AKTUÁLNE Kaňka končí ako šéf Tiposu! Prvá reakcia na obvinenie

Marek Kaňka
Zobraziť galériu (2)
Marek Kaňka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Šéf Tiposu Marek Kaňka, ktorého NAKA obvinila minulý týždeň, končí vo svojej funkcii. Na odstúpenie ho vyzývali viacerí vrátane koaličnej SaS. Podľa Richarda Sulíka ho mal minister financií Igor Matovič odvolať automaticky. Kaňka považuje obvinenie za absurdné.

Koaličná SaS sa už včera vyjadrila, že považuje za principiálne, aby bol Kaňka odvolaný z funkcie generálneho riaditeľa štátnej lotériovej spoločnosti. Sulík očakával, že to Matovič urobí automaticky po obvinení. 

Rozhodol som sa ustúpiť

Kaňka považuje obvinenie voči jeho osobe považuje za absurdné a je presvedčený, že spravodlivé konanie orgánov činných v trestnom konaní potvrdí jeho nevinu. "Rozhodol som sa odstúpiť z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti TIPOS, nakoľko nechcem dopustiť znevažovanie mimoriadnych úspechov, ktoré sa nám v TIPOSe za ostatné roky podarili," uviedol v reakcii. 

AKTUÁLNE Kaňka končí ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Vnímam politickú rovinu svojej funkcie

"Vnímam totiž politickú rovinu svojej funkcie v TIPOSe a jej zneužívanie v tejto téme, a preto považujem za prirodzené vzdať sa svojej funkcie a prenechať riadenie spoločnosti ostatným členom predstavenstva. K tomuto kroku som pristúpil aj napriek tomu, že obvinenie nijako nesúvisí s mojim pôsobením v TIPOSe," dodal na adresu obvinenie a poďakoval kolegom za spoluprácu. 

Musím sa sústrediť na rodinu

V tejto chvíli sa chce sústrediť na svoju rodinu. "Ďalej na očistenie svojho mena, na ochranu svojho podnikania, dobrého mena Olivy, jej predstaviteľov a ľudí, ktorí ma podporujú a veria mi. Už na začiatku podnikania sme si s rodinou a kolegami sľúbili, že budeme vždy konať čestne a v súlade so zákonom. Toho sme sa vždy držali a držať sa aj ďalej budeme. A som presvedčený, že očistenie môjho mena takéto konanie dokáže," uviedol. 

Viac o téme: Obvinenie Igor MatovičTiposNAKAMarek Kaňka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu