Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sulíkov ODKAZ Matovičovi: Šéfa Tiposu mal minister financií odvolať! Čakal som, že to spraví hneď

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koaličná SaS považuje za principiálne, aby bol obvinený Marek Kaňka odvolaný z funkcie generálneho riaditeľa štátnej lotériovej spoločnosti Tipos. Šéf liberálov Richard Sulík očakával, že minister financií Igor Matovič tak spraví automaticky.

Šéf štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka bol obvinený a preto mal byť ministrom financií bezodkladne odvolaný. Komentoval situáciu šéf liberálov na sociálnej sieti. Podľa neho tak mal Matovič spraviť hneď. 

Šéfa Tiposu musia okamžite odvolať

"Padni, komu padni, musí byť zásada bez ohľadu na nomináciu. Minister financií preto musí konať a šéfa Tiposu okamžite odvolať. Osobne som očakával, že sa to stane automaticky po obvinení Mareka Kaňku. Zotrvávanie tohto človeka na svojej pozícii určite neprispieva k dôvere občanov voči štátu," uviedol predseda SaS Richard Sulík s tým, že keď presne pred rokom prišlo k obvineniu podpredsedu MH Manažment Andreja Holáka, tak ho odvolal, hoci mu nakoniec bolo obvinenie zrušené. "Je pre mňa záhadou, prečo je takéto konanie pre ostatných problém," uviedol Sulík. 

 

PADNI KOMU PADNI MUSÍ PLATIŤ VŽDY ☝️ Šéf štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka bol obvinený a preto mal byť...

Posted by Richard Sulik on Tuesday, June 14, 2022

Archívne VIDEO Hamran odmietol, že by vyšetrovateľ NAKA zasahoval do nezávislosti súdu

Hamran odmietol, že by vyšetrovateľ NAKA zasahoval do nezávislosti súdu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Rezort financií musí vyvrátiť všetky pochybnosti

Predseda Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) považuje za dôležité, aby ministerstvo financií vyvrátilo akékoľvek pochybnosti. "Obvinenie šéfa Tiposu v súvislosti s daňovými podvodmi vrhá zlé svetlo nielen na samotný Tipos, ale aj na ministerstvo financií," dodal Viskupič.

 

AKCIA "VOZ" Dnešného dňa prebieha zaisťovacia akcia Národnej kriminálnej agentúry pod dozorom prokurátora Úradu...

Posted by Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR on Thursday, June 9, 2022

Či bude Kaňka zo svojho postu odvolaný, zatiaľ nie je z reakcie ministerstva financií jasné. "Ministerstvo financií SR sa situáciou zaoberá a v súčasnosti zvažuje ďalší postup," reagoval na výzvu SaS rezort Igora Matoviča. 

NAKA obvinila niekoľko osôb

Kaňku obvinila minulý týždeň Národná kriminálna polícia (NAKA) spolu s ďalšími 24 osobami a šiestimi firmami pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Obvinenie vo štvrtok 9. júna potvrdila spoločnosť Tipos s tým, že Kaňka voči nemu podal sťažnosť. Kaňka pred vstupom do verejnej funkcie pôsobil v súkromnom biznise s pohonnými hmotami vo firme Oliva group.

"Marekovi Kaňkovi bolo vo štvrtok doručené obvinenie, v tejto súvislosti bol vypovedať na polícii. Voči obvineniu podal sťažnosť, keďže obvineniam nerozumie a momentálne ich študuje jeho právny zástupca. Podľa toho následne zváži ďalšie kroky," uviedol Tipos.

Viac o téme: Richard SulíkIgor matovičTiposMarek Kaňka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu