Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Podozrenie vodiča z dopravného podniku: Prechádzajú cez STK vraky?!

Šofér dopravného podniku tvrdí, že najhorší technický stav je pri autobusoch zn. Karosa na plynový pohon.
Šofér dopravného podniku tvrdí, že najhorší technický stav je pri autobusoch zn. Karosa na plynový pohon. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA – Spoločnosť, ktorá vykonáva pre dopravný podnik technickú kontrolu vozidiel, sídli v jeho areáli vo vozovni v Trnávke. Podľa šoféra, ktorý sa ozval Novému Času, pracovníci fi rmy preto uznajú za spôsobilý aj autobus v žalostnom technickom stave.

Vedenie bratislavskej MHD to pokladá za výmysel, lebo väčšina autobusov na prvýkrát kontrolou neprejde. „Autobusy sú v otrasnom technickom stave. Keďže však existujú dobré vzťahy medzi dopravným podnikom a fi rmou, ktorá kontroly vykonáva, prejde takmer každé vozidlo,“ prezrádza Peter, vodič autobusu, pracujúci vo vozovni v Krasňanoch. Podľa jeho slov o tom svedčia kaluže oleja a nafty, ktoré je možné vidieť na mnohých konečných zastávkach. Veľa vozidiel pri brzdení nepríjemne píska, čo spôsobuje zlý stav motorovej brzdy. „Už som jazdil aj s autobusom, ktorému nefungovala brzda na jednom kolese. Vozidlo vytáčalo do strany a šoférovanie na úzkych cestách tak bolo veľmi nepríjemné,“ spomína Peter. V minulosti prípad prešetrovalo Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.

Podľa ich záveru však Stanica technickej kontroly (STK), sídliaca v priestoroch vozovne na Trnávke, plní zákonom stanovené podmienky. Vedenie bratislavskej MHD s tvrdením šoféra Petra nesúhlasí a dodáva, že stanica technickej kontroly je od dopravného podniku ekonomicky aj právne nezávislá. „Navyše 53 percent vozidiel neprejde kontrolou na prvýkrát. To svedčí o tom, že spoločnosť dôsledne dbá na odstraňovanie nedostatkov,“ povedal Branislav Zahradník, predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava. Do fi rmy, ktorá vykonáva technické kontroly autobusov, sa nám dovolať nepodarilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu