Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dychberúce ZÁBERY z Handlovej: Deti sa prechádzali na parapete na 7. poschodí! Prehovorila matka

Deti sa prechádzalli na parapete na siedmom poschodí
Deti sa prechádzalli na parapete na siedmom poschodí (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

HANDLOVÁ - Hrozivé zábery sa objavili cez víkend na sociálnej sieti. Vidno na nich malé deti, ktoré sa prechádzajú na parapete na siedmom poschodí. Zarážajúce na celom príprade je to, že nikto nevolal políciu a tá sa o tom dozvedela len zo sociálnych sietí.

Video z Handlovej, ktoré zachytáva šesťročné dvojiči ako behajú na parapete v okne na siedmom poschodí bytovky, obletelo celé Slovensko. Zarážajúce však je, že autor videa namiesto toho, aby zavolal políciu či kontaktoval rodičov, zábery poslal médiám a zavesil na sociálnej sieti. 

Polícia toto konanie označila za nesprávne. "Mestská polícia dnes v ranných hodinách obdržala video, na ktorom je vidieť ako maloleté dieťa prešlo po vonkajšej parapetnej doske okna v činžovom dome. Hliadke MsP sa v krátkom čase podarilo stotožniť miesto a skontaktovať sa so zákonným zástupcom dieťaťa. Vec bola okamžite riešená so sociálnym oddelením mesta Handlová. S matkou maloletej bol spísaný úradný zápis a vec bude ďalej riešená sociálnym oddelením mesta Handlová. V tomto prípade autor videa konal nesprávne, pretože skutok v danej chvíli nenahlásil na políciu a video len uverejnil na sociálnu sieť. Týmto vyzývame obyvateľov, aby v prípade takéhoto ohrozenia života a zdravia bezodkladne kontaktovali mestskú alebo štátnu políciu," napísala ešte v piatok na sociálnej sieti. 

 

STANOVISKO K VČERAJŠIEMU PRÍPADU NA SÍDLISKU MOSTNÁ Mestská polícia dnes v ranných hodinách obdržala video, na ktorom...

Posted by Mestská polícia Handlová on Friday, May 27, 2022

Šokovaná je aj mama dvojičiek Veronika, ktorá bola v tom čase v obchode a mladšie deti strážila ich 15-ročná sestra. "Netušila som, že to robia, neviem si predstaviť, čo sa mohlo stať. Desí ma aj to, že niekto zo susedov namiesto toho, aby okamžite kontaktoval nás rodičov, nakrúca video a verejne ho vyvesí. Na čo ten človek čakal? Keď dieťa spadne?" prehovorila pre portál cas.sk šokovaná mama dvojičiek. Bližšie sa k incidentu vyjadrovať nechcela, lebo podľa jej slov už aj tak čelí verejnému odsúdeniu. 

Podľa susedov ide pritom o slušnú, bezproblémovú rodinu. Iní však tvrdia, že incident sa nestal prvýkrát. Opäť je ale otázne, prečo teda nikto nekontaktoval políciu. 

Viac o téme: VideoDetiMatkaPolícia Handlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu