Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ozbrojení so samopalmi a baranidlom: VIDEO Razie u expolicajta Kučerku! Boli pri tom aj malé deti

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Reprofoto / Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Utorok bol v Bratislave a okolí v znamení policajných razií. Tie sa vykonávali aj v domoch ešte aktívneho vyšetrovateľa Tomáša Emmela a expolicajta, neprávoplatne odsúdeného Mariána Kučerku. Kým Emmela zadržali, Kučerku nie. Teraz sa však na svetlo sveta dostalo video z razie, ktorú si na exkolegu prichystali elitní policajti.

Celé sa to stalo v utorok nadránom. K objektu, v ktorom býva expolicajt Marián Kučerka, ktorého Špecializovaný trestný súd neprávoplatne odsúdil na 11 rokov za korupciu, sa blížili príslušníci Úrad inšpekčnej služby, Tí bývalému kolegovi doručili predvolanie na výsluch, vykonali domovú prehliadku a následne z miesta odišli. Doteraz však neboli známe podrobnosti o razii policajnej inšpekcie. To je však už minulosť.

VIDEO Ozbrojení so samopalmi a baranidlom: Takto vtrhli policajti k expolicajtovi Kučerkovi

Ozbrojení so samopalmi a baranidlom: Takto vtrhli policajti k expolicajtovi Kučerkovi (Zdroj: Tip čitateľa)

Vo videu, ktoré zachytáva začiatok razie, je vidieť, ako postupne k domu Kučerku prichádzajú ozbrojení policajti, odetí do policajnej uniformy. Postupne všetci preliezajú plot a následne si pripravili aj samopaly či baranidlo. Na konci videa je počuť aj hlas dieťaťa, ktoré sa v dome nachádza - ide o dieťa Mariána Kučerku. 

Ozbrojení so samopalmi a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto / Tip čitateľa)
Ozbrojení so samopalmi a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto / Tip čitateľa)

Po tom, ako policajti vstúpili na pozemok domu, doručili Kučerkovi predvolanie na stredajší výsluch a vykonali domovú prehliadku. Tej sa zúčastnili aj Kučerkove deti, ktorým policajti zhabali ich tablety. Následne z miesta odišli. Kučerku nezadržali.

Razia okrem toho prebiehala aj v dome doteraz aktívneho vyšetrovateľa NAKA Tomáša Emmela. Toho však počas razie a domovej prehliadky zadržali a následne obvinili z korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa. Samotnú raziu následne potvrdilo aj ministerstvo vnútra. "Dnes v skorých ranných hodinách vykonali príslušníci Úradu inšpekčnej služby po predchádzajúcej spolupráci s policajtmi NAKA prehliadky v 2 objektoch v Bratislavskom kraji, pričom bola zadržaná 1 osoba. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo narušiť, zmariť, alebo podstatne sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania a dosiahnuť požadovaný účel trestného konania, ktoré je neverejné. Bližšie informácie k tomuto prípadu poskytneme hneď, ako to procesná situácia dovolí," informovala hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová. 

Viac o téme: Domová prehliadkaÚrad inšpekčnej službyMarián KučerkaTomáš EmmelPredvolanie na výsluch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu