Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známe hračkárstvo opäť šokuje: Slová ako z ruskej ambasády! Nechceme európsky Mariupoľ, píše anonym z Dráčika

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Populárne hračkárstvo Dráčik sa opäť vyjadruje k politike a vojne na Ukrajine. Namiesto propagácie hračiek pre našich najmenších, zdobí hlavnú internetovú stránku obchodu akýsi osobný názor.

Hračkárstvo Dráčik už na začiatku februára šokovalo ľudí svojím postojom. Vtedy sa vyjadrovali k príchodu vojakov NATO na slovenské územie. "Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní," napísalo hračkárstvo na stránke svojho e-shopu. Už vtedy to vyvolalo vlnu pobúrenia. Takéto heslá sa na internetovej stránke Dráčika nachádzali v čase, keď bola na Slovensku jednou z hlavných tém dohoda o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými. Tá rozdelila nielen politickú scénu, ale celú spoločnosť na dve časti.

Teraz však na internetovej stránke hračkárstva svieti akýsi osobný názor, zrejme majiteľa, na vojnu na Ukrajine. "Slovensko odmieta akúkoľvek účasť vo vojne na Ukrajine. Žiadne zbrane, žiadne akože mierové, čiže vojenské sily. Nechceme predlžovať utrpenie ľudí žijúcich na Ukrajine," píše sa na stránke obchodu pre deti.

Ďalšie slová sú ako vystrihnuté z ruskej propagandy a podozrivo sa podobajú na tie, ktorými ruskú inváziu na Ukrajinu zľahčujú aj niektorí politici. "Tí, ktorí to plánujú, dobre vedia, o čom píšem. Táto krajina vám nepatrí. (...) Rôzne kauzy, hádky, akože hádky cirkusových klaunov vo vláde a všetok ten balast v správach slúži na odpútanie pozornosti od toho, k čomu to smeruje. Ku našej likvidácii," prorokuje anonym z internetového obchodu pre deti. 

Dráčik
Zobraziť galériu (2)
Dráčik  (Zdroj: dracik.sk)

Viac o téme: ObchodVojnaRusiDráčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu