Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V kauze, v ktorej bola obvinená aj Plačková, zomrel ďalší svedok (†35)! Našli ho obeseného v parku v Hlohovci

Zuzana Plačková po prepustení z väzby. Zobraziť galériu (2)
Zuzana Plačková po prepustení z väzby. (Zdroj: Ján Zemiar)

HLOHOVEC - V drogovej kauze, v ktorej bola donedávna obvinená aj influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz, je ďalší mŕtvy svedok. Ide o Dávida Lukáča (†35), ktorého našli obeseného len tri dni potom, ako ho prepustili z väzby. Bol pritom kľúčovým svedkom.

Tridsaťpäťročný Dávid Lukáč bol jedným zo šiestich osôb, ktoré skončili po akcii Chikara vo väzbe. Obvinený bol z drogovej trestnej činnosti. Z väzby ho prepustili len tri dni predtým, ako ho našli mŕtveho. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Podľa portálu mal vo väzbe výrazne spolupracovať a poskytovať dôležité kľúčové svedectvá na viacerých členov drogovej skupiny. 

Lukáča prepustili z väzby vo štvrtok a doma ho čakal malý syn. Avšak potom, čo sa dostal na slobodu, Lukáč zmizol. Polícia po ňom vyhlásila pátranie, no to nemalo šťastný koniec. Lukáča totiž našli obeseného v zámockom parku v Hlohovci. 

Plačková so svojím manželom po prepustení z väzby

archívne video

Zuzana Plačková a René Strausz sú VOĽNÍ: PRVÉ SLOVÁ na slobode! (Zdroj: Maarty)

"Môžeme potvrdiť, že v meste Hlohovec bolo v skorých ranných hodinách nájdené telo nezvestného 35-ročného muža. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil súdnu pitvu. Okolnosti úmrtia preverujú policajti ako prečin usmrtenia,“ potvrdila pre portál trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Okrem Lukáča však z tejto skupiny zomrel aj 55-ročný Pavol Duchoň, u ktorého našli 9 kíl pervitínu a 70-tisíc eur. Duchoň bol invalidný dôchodca a za mrežami strávila dva týždne. Zomrieť mal na zlyhanie srdca.

Plačkovej pomohla Žilinkova 363-ka

Influencerku Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného Strausza zadržali koncom septembra minulého roka pri akcii Chikara. Vyšetrovateľ ich obvinil z drogovej trestnej činnosti. Plačková aj s manželom tvrdila, že sú nevinní. Cez svojho obhajcu, známeho advokáta Martina Pohoveja, ktorý obhajoval aj Mariana Kočnera, skúsila u generálneho prokurátora kontroverzný paragraf 363. To sa im nakoniec vyplatilo.

V kauze, v ktorej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Maroš Žilinka Plačkovej a jej manželovi zrušil obvinenie v pondelok 16. mája. "Generálny prokurátor zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnené podmienky na vznesenie obvinenia," informoval vtedy hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. 

Zrušenie obvinenia paragrafom 363 však neznamená, že dvojicu nemôžu vyšetrovatelia obviniť znova. Stalo sa tak napríklad aj pri bývalom riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskom. Tomu tiež generálna prokuratúra obvinenie zrušila, no o niekoľko dní ho vyšetrovatelia opäť obvinili. 

Viac o téme: DrogySmrťSvedokZuzana Plačková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu