Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neuveríte, čo Cigániková vytiahla na Blahu: Dotyk nostalgie vo VIDEU, dlhé vlasy a metal verzus víťazi z Eurovízie!

Cigániková na Blahu v kontexte Eurovízie a jej víťazov z Ukrajiny vytiahla jedno jeho retro video!
Cigániková na Blahu v kontexte Eurovízie a jej víťazov z Ukrajiny vytiahla jedno jeho retro video! (Zdroj: Instagram.com/jankabittociganikova, YouTube/Eurovision Song Contest (repro))

BRATISLAVA - Je to už skutočne divoká doba, keď poslanci parlamentu už medzi sebou riešia aj hudobný vkus. Presne to sa stalo počas štvrtku na sociálnej sieti, keď predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) vytiahla na opozičného Ľuboša Blahu zo Smeru staršie video z jeho mladých čias. Za jeho kritiku na adresu spôsobu výhry na tohtoročnej Eurovízii, ktorú si prebrala ukrajinská skupina, sa mu poriadne "odvďačila" retro videom!

Víťazom pesničkovej súťaže Eurovízia 2022 sa tento rok stala ukrajinská hiphopová skupina Kalush Orchestra so skladbou "Stefania". Päťčlenná formácia vo finále tohto najväčšieho hudobného podujatia svojho druhu na svete porazila ďalších 24 súťažiacich. Rozhodujúcimi boli hlasy divákov, ktorí Ukrajine vyjadrili podporu v čase ruskej okupácie. Kalush Orchestra vo svojej tvorbe kombinuje folklórne motívy s modernými zvukmi, pričom používa rozličné ľudové nástroje. Skupina je pomenovaná po západoukrajinskom meste Kaluš. 

Blahovi štýl a spôsob, akým skupina zvíťazila v Eurovízii, nevonia

Blaha sa netají svojimi kontroverznými statusmi na sociálnej sieti, kde vystupuje spravidla kriticky voči vláde a ďalším predstaviteľom. Nevynechal ani Eurovíziu. "Ukrajina vyhrala Eurovíziu. Kto iný. Schválne si vypočujte víťaznú pesničku - pochopíte, aký spolitizovaný, falošný a protekčný je dnes Západ. Z toho sa až krúti hlava," napísal poslanec Smeru.

 

Ukrajina vyhrala Eurovíziu. Kto iný. Schválne si vypočujte víťaznú pesničku - pochopíte, aký spolitizovaný, falošný a...

Posted by Ľuboš Blaha on Sunday, May 15, 2022

Cigániková si ho vychutnala

Po tvrdých slovách si naňho prichystala pomstu Cigániková, ktorá štýl víťazov z Eurovízie dala do kontrastu s Blahovou metalovou minulosťou. "Ľuboš Blaha nazval víťaznú pesničku z Eurovízie odrhovačkou s gýčovým textom. Prosím, pozrite si, v akej kapele hral on sám," povie Cigániková a vzápätí sa objaví staršie video, kde sa ešte dlhovlasý Blaha objavuje za klávesmi za tónov tvrdej, až metalovej hudby.

Je na zváženie, či sa dajú porovnávať rôzne hudobné štýly z rôznych časových období, medzi ktorými uplynulo aj dobrých 20 rokov, no toto rozhodnutie nechávame aj na vás - našich čitateľoch. :-)

Viac o téme: EurovíziaUkrajinaĽuboš BlahaJana Bittó Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu