Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNE Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského!

Vladimír Pčolinský
Vladimír Pčolinský (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PEZINOK - Na Úrad špeciálnej prokuratúry podali obžalobu na bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Ak ju prijme Špecializovaný trestný súd, Pčolinskému hrozí päť až dvanásť rokov za mrežami.

O podanej obžalobe informoval Úrad špeciálnej prokuratúry na sociálnej sieti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

"Ako býva v poslednom čase "dobrým" zvykom zo strany ÚŠP, tak rovnako ako o obvinení, tak aj o podaní obžaloby bez záverečného preštudovania spisu sa dozvedám z médií a nie spôsobom štandardným v normálnom právnom štáte. Zatiaľ sa teda nemám veľmi k čomu vyjadriť," reagoval pre Topky Vladimír Pčolinský.

Pčolinského stíhajú v súvislosti s kauzou SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur. Zoroslav Kollár chce podľa medializovaných informácií uzavrieť dohodu o vine a treste.

 

OBŽALOBA NA ĎALŠIEHO BÝVALÉHO ŠTÁTNEHO FUNKCIONÁRA Dnešného dňa bola na ŠTS v Pezinku podaná obžaloba na obv. Ing. V....

Posted by Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR on Tuesday, May 17, 2022

 

Viac o téme: ObžalobaÚrad špeciálnej prokuratúryVladimír Pčolinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu