Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE Najvyšší súd rozhodol: Roberta Kaliňáka prepustil z väzby!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Exministra vnútra Roberta Kaliňáka Najvyšší súd prepustil z väzby. Zrušil tak napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu. Senát Najvyššieho súdu však Kaliňákovo trestné stíhanie považuje za dôvodné.

O rozhodnutí Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí informovala hovorkyňa Alexandra Važanová. "Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v zložení z predsedu senátu Petra Hatalu a členov Juraja Klimenta a Petra Štifta rozhodol jednomyseľne tak, že napadnuté uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 23. apríla 2022 zrušil a obvineného R. K prepustil z väzby na slobodu," povedala Važanová.

Senát však považuje stíhanie Roberta Kaliňáka za dôvodné vo všetkých bodoch, ktoré sa mu kladú za vinu, no sťažnostný súd nezistil u obvineného dôvody na kolúznu väzbu. "Rozhodnutiu o väzbe predchádzalo oznámenie zaujatosti zo strany všetkých členov senátu, o ktorých iný senát tunajšieho súdu rozhodol 1. mája 2022 tak, že nie sú zaujatí. Následne senát rozhodol o námietke zaujatosti podanej obvineným R. K. voči sudcovi JUDr. Klimentovi tak, že nie je zaujatý," dodala Važanová. 

Zločinecká skupina, ktorú podľa polície ovládali Fico s Kaliňákom, mala slúžiť na diskreditáciu ich politických oponentov. Spomína sa konkrétne exprezident Andrej Kiska či súčasný minister financií a expremiér Igor Matovič. O tomto všetkom vypovedal, okrem iných, aj muž z mafiánskych zoznamov, Kočnerov a  Bödörov kamarát Tomáš Rajecký. 

Viac o téme: VäzbaNajvyšší súdRobert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu