Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko opäť na titulkách európskych novín vďaka Smeru: O nadávkach v Nitre píše aj renomovaný portál

(Zdroj: TASR – Henrich Mišovič, FB/Zuzana Čaputová, Topky - Vlado Anjel)

BRUSEL - Bývalý slovenský premiér Robert Fico je opäť na titulných stranách novín po tom, ako sa objavilo video s kritikou podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu na adresu prezidentky SR Zuzany Čaputovej pred davom, ktorý odpovedá vulgarizmom. Informoval o tom v stredu portál Politico.eu v pravidelnom prehľade správ s názvom Brussels Playbook.

Nadávky nepatria na adresu žiadnych politikov, tvrdí Monika Beňová 

Nadávky nepatria na adresu žiadnych politikov, tvrdí Monika Beňová (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Spravodajský server zaoberajúci sa dianím v Bruseli, ale aj v krajinách Európskej únie, v tejto súvislosti spomenul, že na akcii bola aj slovenská europoslankyňa Monika Beňová. Tá pre Politico uviedla, že sa prostredníctvom sociálnej siete prezidentke ospravedlnila, avšak "tvrdila, že Fico ani Blaha nepoužili vulgárne výrazy". Politico pripomína, že Fico bude v stredu čeliť "ďalším možným problémom", keďže slovenský parlament bude hlasovať o žiadosti prokuratúry o súhlas s vydaním expremiéra do väzby.

Brussels Playbook je "newsletter", v ktorom server Politico každý pracovný deň sumarizuje dianie v EÚ. Už v roku 2020 ho odoberalo vyše 100.000 ľudí. Podľa vydavateľa ho čítajú diplomati, úradníci a ďalší profesionáli zaoberajúci sa európskou politikou.

Občiansku nevraživosť na proteste v Nitre odsúdil aj európsky výbor

Členovia výboru Národnej rady (NR) SR pre európske záležitosti odsúdili občiansku nevraživosť na prvomájovom proteste v Nitre, ktorý organizoval Smer-SD. Dištancujú sa od "rozsahu vulgarizmov a miery nekultúrnosti, osobných urážok, osobitne voči prezidentke SR Zuzane Čaputovej, a voči podnecovaniu davu k zlobe a občianskej nevraživosti". Vyplýva to z uznesenia, ktoré prijal výbor na stredajšom zasadnutí.

Členovia výboru pripomenuli, že sa tak dialo na podnet z úst a za účasti potlesku a úsmeškov poslancov a poslankýň NR SR a Európskeho parlamentu. Vyzvali ich ospravedlniť sa prezidentke.

V uznesení zároveň vyzvali politické strany a hnutia na Slovensku, aby zastavili hrubosť, nevraživosť a slovné násilie v spoločnosti.

Viac o téme: ProtestRobert FicoNitraĽuboš BlahaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu