Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V kauze obstarávania CT prístrojov padlo rozhodnutie: Jarošík dostal päť rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Exšéf odboru vnútornej správy Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Ján Jarošík dostal za kauzu obstarávania CT prístrojov nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. V utorok (26. 4.) o tom právoplatne rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. Na sociálnej sieti o tom informoval Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Trest si odpyká v ústave na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Vinný je zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražby. Prokuratúra priblížila, že skutok spočíval v obstaraní dvoch tomografických prístrojov CT pre dve nemocnice v Žilinskom kraji.

"Samosprávny kraj v dôsledku takto zmanipulovaného verejného obstarávania vykonávaného odsúdeným J. J. podpísal zmluvy o dodaní dvoch počítačových tomografov, ako aj pozáručného servisu k nim, za ktorý zaplatil v priebehu piatich rokov viac finančných prostriedkov, než za rovnaké plnenie ponúkal v obstarávaní druhý neúspešný uchádzač," dodal ÚŠP. Prokuratúra priblížila, že Jarošíka na možnosť zneužitia ním nastavených kritérií upozorňovali zamestnanci dotknutých nemocníc aj právnik samosprávneho kraja.

Viac o téme: VäzenieKauzaSúd CTJán Jarošík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu