Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Darovanie S-300 a pomoc Ukrajincom: PRIESKUM odhaľuje, ako na tieto záležitosti nazerajú Slováci

Slováci nepovažujú darovanie S-300 práve za ideálne a myslia si tiež, že pomoc pre ukrajinských utečencov začína byť privysoká. Zobraziť galériu (3)
Slováci nepovažujú darovanie S-300 práve za ideálne a myslia si tiež, že pomoc pre ukrajinských utečencov začína byť privysoká. (Zdroj: TASR/AP, František Iván)

BRATISLAVA - S rozpútaním vojny na Ukrajine sme začali žiť novú realitu a v medzinárodnej politike Slovensko robí kroky, ktoré nikdy predtým v tomto storočí robiť nemuselo. Rozprávame sa o darovaní obranného protiraketového systému S-300 či ukrajinských utečencoch, ktorým viacerí Slováci v týchto dňoch pomáhajú. Exkluzívny prieskum agentúry Polis pre Zoznam.sk hovorí aj o tom, ako sa Slováci pozerajú na tieto 2 kľúčové udalosti z posledných dní.

V prvej z týchto tém sa agentúra, ktorá prieskum uskutočňovala v dňoch 13. až 20.4. 2022 na vzorke 1108 respondentov, pýtala na to, čo si myslia o darovaní systému S-300 na Ukrajinu.

Darovanie S-300 ako správne alebo nesprávne rozhodnutie

Opýtaní v prieskume formou 47,2 percent z celkovej vzorky vyjadrili názor, že nepovažujú za správne dodať Ukrajine systém S-300. Za správne toto rozhodnutie považuje 22,7 percent opýtaných. Až 30,1 percent však na túto otázku nevedeli odpovedať.

Darovanie S-300 a pomoc
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Agentúra Polis)

Pomoc pre utečencov z Ukrajiny - vysoká alebo nedostatočná?

Ďalšou otázkou bolo, ako hodnotia respondenti situáciu s pomoci ukrajinským utečencom. Takmer 37 percent opýtaných považuje túto pomoc až za príliš vysokú, za nedostatočnú ju naopak považuje len 4,5 percent opýtaných. 25,9 percent opýtaných na túto otázku nevedeli odpovedať.

Darovanie S-300 a pomoc
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Agentúra Polis)

Viac o téme: PrieskumUtečenciPolisS-300
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu