Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

River Park: Pád z 8-metrovej výšky do šachty!

Zraneného Juraja previezli do Fakultnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici. Zobraziť galériu (3)
Zraneného Juraja previezli do Fakultnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Ďalší úraz na stavbe! V areáli River Park sa vážne zranil Juraj (24) z Mútneho (okres Námestovo). Pri páde do šachty si poranil chodidlá a driekové stavce. Polícia a Inšpektorát práce preverujú, či nešlo o zanedbanie bezpečnosti pri práci.

,,Je nám ľúto, čo sa stalo. Šetrenie prípadu bude trvať minimálne do pondelka. Podľa doterajších zistení sa živnostník Juraj z obce Mútne zo subdodávateľskej firmy zranil pri debniacich prácach v bloku E. Prípadom sa už zaoberá polícia a informovali sme aj Inšpektorát práce,“ povedala pre portál markizadnes.sk hovorkyňa hlavného zhotoviteľa Emília Paldiová.

Podľa našich informácií si však robotník vraj svojvoľne vo výťahovej šachte postavil provizórne lešenie, ktoré neunieslo jeho váhu. Následne spadol z osemmetrovej výšky. Privolaná sanitka ho okamžite previezla do Fakultnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici. „Pacient je v stabilizovanom stave a pri vedomí. Pri páde si zranil chodidlá a driekové stavce,“ povedala hovorkyňa fakultnej nemocnice Rút Geržová. Podľa lekárov by sa mal zotavovať niekoľko týždňov.

PÁDY Z VÝŠOK SA MNOŽIA
Bratislavské novostavby sú zrejme zakliate! V septembri zomrel po 50-metrovom páde z Aupark Tower Milan († 24). Decembrový 20-metrový pád zo stavby Troch veží neprežil Marek Kotlár († 17). V januári skončil v nemocnici Ondrej Goda, ktorý spadol z Troch veží a tiež jeho kolega Pavol Mikušík, ktorého privalila železná konštrukcia. Z 28-metrovej výšky stavby River Park pred mesiacom spadol Marián Havala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu