Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na Zamagurí nemajú signál STV ani SRo: Za toto máme platiť?!

Jozef Čupka (56) z Reľova nemá televízor, a na rádiu chytí iba poľské stanice. Zobraziť galériu (5)
Jozef Čupka (56) z Reľova nemá televízor, a na rádiu chytí iba poľské stanice. (Zdroj: Nový Čas)

ZAMAGURIE - Musia platiť koncesionárske poplatky, hoci nemajú signál Slovenskej televízie (STV) ani Slovenského rozhlasu (SRo)! Podľa rozhodnutia vlády musia od apríla platiť všetci, ktorí odoberajú elektrickú energiu. Nad novým zákonom sa právom rozhorčujú najmä obyvatelia Zamaguria.

V tejto oblasti kvôli mizernému signálu chytajú skôr poľské ako slovenské stanice. Niektorí dokonca nemajú ani televízne prijímače a rádiá!

"Je to veľmi nespravodlivé, takto zbíjať ľudí. Mám platiť za niečo, čo vôbec nepoužívam, alebo čo ani nevlastním? Považujem to za zlodejstvo,“ rozhorčuje sa nad zákonom o povinných koncesionárskych poplatkoch Jozef Čupka (56) z Reľova. Nemá televízor a na rádiu chytí akurát poľské stanice. Po zavedení povinnej platby vraj porozmýšľa, či si televízor nekúpi. „Veľmi sa mi do toho nechce, veď futbal si pozriem aj v krčme,“ mávne rukou. Jeho suseda Štefánia Bieľaková (50), ktorá tiež nemá televízor, platiť za koncesie nemieni.

Boj o signál zvádzajú Spišské Hanušovce a mnoho iných zamagurských obcí už roky. Starosta Hanušoviec Ján Trebuňa (45) o tom vie svoje. „Pokrytie signálom sme žiadali riešiť už dávno, no bezvýsledne. Od Magury po Lipník je to tu bez signálu,“ hnevá sa starosta a spolu s ním celá obec. „Vláda nám čoskoro prikáže platiť aj za vzduch čo dýchame,“ rozhorčuje sa Anna Kostková (47) z Hanušoviec, ktorá si kúpila televízor len nedávno. Viaceré dediny na Zamagurí riešili problém so signálom zavedením káblovej televízie. No o kvalitnom príjme Slovenského rozhlasu môžu stále len snívať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu