Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Odsúdenému Adamčovi vymerali nový trest 25 rokov, predtým mal doživotie: Rozsudok nie je právoplatný

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA – Odsúdenému niekdajšiemu členovi východoslovenského podsvetia Branislavovi Adamčovi vymeral v piatok Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, nový trest 25 rokov. Predtým mal doživotie a to mu prokurátor navrhoval opäť. Aj on, aj Adamčo podali v súdnej sieni odvolanie. Rozsudok nie je právoplatný, rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR.

Senát súdu musel konať, pretože Adamčo v inej trestnej veci uspel so žiadosťou o obnovu konania, a teda sa zrušili aj ostatné tresty. Bol teda bez právoplatného trestu a od januára tohto roka „iba“ vo väzbe. Celkovo si už odsedel 16 rokov.

Adamčovi povolili obnovu konania v prípade vraždy podnikateľa Mariána Karcela z roku 2000. Dostal vtedy 15 rokov väzenia. Obnovu konania mu povolil Krajský súd v Banskej Bystrici, čo potvrdil aj NS SR. Doživotie mu už dal ŠTS ako súhrnný trest za členstvo v zločineckej skupine a vraždu Arpáda Nistora z roku 2004. Na ŠTS v piatok išlo iba o výšku trestu. Vypovedala znalkyňa, ktorá potvrdila, že do istej miery je schopný resocializácie. Od roku 2007 ho vyšetrovala päťkrát.

Viac o téme: TrestRozsudokBranislav AdamčoŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu