Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia zaistila v prípade Mariána Magáta vo Švajčiarsku nacistické materiály a strelnú zbraň

Na snímke Marián Magát (vpravo s mikrofónom)
Na snímke Marián Magát (vpravo s mikrofónom) (Zdroj: SITA/Ivan Fleischer)

BRATISLAVA - Vo švajčiarskej nehnuteľnosti, kde má nahlásený trvalý pobyt obvinený Marián Magát, zaistili väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držanú strelnú zbraň. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Domovú prehliadku vykonali v utorok (29. 3.) na základe medzinárodnej právnej pomoci. "Počas tejto domovej prehliadky bolo u obvineného okrem iných vecí zaistené väčšie množstvo extrémistických materiálov s nacistickou symbolikou, ako aj nelegálne držaná strelná zbraň a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva," priblížili policajti.

 

MEDZINÁRODNÁ SPOLUPRÁCA: DOMOVÁ PREHLIADKA VO ŠVAJČIARSKU = NACISTICKÁ ZBIERKA I NELEGÁLNA ZBRAŇ Dňa 29.03.2022 bola na...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, April 1, 2022

Z extrémizmu obvinený Marián Magát je väzobne stíhaný. Zadržali ho v januári 2022 pre podozrenie zo spáchania 37 skutkov. Okrem iného ide podľa prokuratúry o založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výrobu extrémistického materiálu či popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločiny politických režimov a zločiny proti ľudskosti. Trestných činov sa mal dopustiť v rokoch 2017 až 2021.

Viac o téme: ZbraňPolícia Marián MagátNacistické materiály
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu