Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Všeobecná poisťovňa a ambulantní lekári ďalej rokujú: V najbližších dňoch chcú dohodnúť podmienky

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach Zobraziť galériu (2)
Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP), ktorého členovia chceli od apríla vypovedať zmluvy štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), sa dohodli, že v najbližších dňoch dotiahnu zmluvné podmienky. VšZP garantuje úhradu poskytnutej zdravotnej starostlivosti podľa doterajších zmluvných podmienok aj v ambulanciách členov ZAP počas celej doby prebiehajúcich rokovaní. Potvrdili to VšZP aj výkonná riaditeľka ZAP Naďa Trenčanská Bedušová.

"Pre poistencov VšZP sa ani od 1. apríla nič nemení. Z verejného zdravotného poistenia im je naďalej hradené poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rozsahu a za podmienok ako doteraz," povedala manažérka oddelenia komunikácie poisťovne VšZP Eva Peterová. Riaditeľka ZAP zdôraznila, že k dohode pristúpili s ohľadom na pacientov. Rokovania budú pokračovať budúci týždeň. 

Všeobecná poisťovňa a ambulantní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

ZAP pôvodne v stredu (30. 3.) informoval, že pre chýbajúcu dohodu na podmienkach financovania zdravotnej starostlivosti budú ambulancie, ktoré zastupuje, poskytovať od 1. apríla poistencom VšZP len neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Viac o téme: NemocnicePodmienkyRokovanie Všeobecná zdravotná poisťovňaZväz ambulantných lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu