Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Starostka Zemianskych Kostolian: Topí sa v záplave žalôb

Starostka Helena Kovačová Zobraziť galériu (2)
Starostka Helena Kovačová (Zdroj: Nový Čas)

ZEMIANSKE KOSTOĽANY - Súd, súd, súd! Asi toto má starostka Zemianskych Kostolian pri Prievidzi poznačené v kalendári týždeň za týždňom. Helena Kovačová je obžalovaná zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, z ohovárania aj výtržníctva, keď mala zbiť obyvateľa obce. Jeden súd mala absolvovať aj včera. Proces odročili pre neprítomnosť jej obhajcu. Jej odporcovia tvrdia, že starostka sa súdom vyhýba úmyselne.

Včera mal súd riešiť prípad spred šiestich rokov. Starostka vtedy siedmim obecným poslancom zastavila vyplácanie odmien a vzápätí im zrušila mandát. Podľa nich protiprávne. „Spor vznikol, pretože starostka si dávala vyplácať protiprávne odmeny. Keď sme sa ozvali, odvolala nás. Asi sme jej priveľmi videli do karát,“ povedala bývalá poslankyňa Magda Kováčová. Exposlancov trápi, že proces sa vlečie šesť rokov.

„Súd odročili už trikrát. Prvýkrát sa ospravedlnil starostkin obhajca, pretože mal dovolenku. Druhýkrát neprišla starostka pre chorobu a teraz znova neprišiel jej obhajca kvôli dovolenke. Podľa mňa starostka spor úmyselne naťahuje, lebo ak ju právoplatne odsúdia, príde o mandát,“ povedal ďalší z vyhodených poslancov Jozef Kováč. Starostka včera na obecnom úrade bola, s novinármi sa však baviť odmietla. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať,“ odkázala po svojej sekretárke.

Ľudia v obci majú na starostku rôzne názory. Dedina je rozdelená na dve časti. „Ja jej verím,“ povedal jeden z obyvateľov. Podľa jeho suseda by však mali starostku čím skôr z jej postu zvrhnúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu