Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Protest pred ruskou ambasádou: Takto prebiehala špeciálna operácia, vyhostenie agresora traktorom!

Traktor v ukrajinských farbách bude pred ruským veľvyslanectvom až do nedele. Zobraziť galériu (6)
Traktor v ukrajinských farbách bude pred ruským veľvyslanectvom až do nedele. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Aj počas dnešného dňa sa v našom hlavnom meste protestovalo proti vojne na Ukrajine, a to rovno pred Veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave. Na mieste sa zišlo niekoľko desiatok ľudí a výrazným prvkom protestu bol aj traktor vo farbách ukrajinskej vlajky. Ten má plniť ako akýsi symbol ukrajinských poľnohospodárov a pred budovou ruskej diplomacie ho chcú nechať až do nedele.

Pred budovou ruského veľvyslanectva sa dnes začal ďalší protest, ktorý je zameraný proti vojne na Ukrajine (Zdroj: Topky/Maarty)

Zhromaždenie plnilo hlavne účel logistického presunutia tohto traktora pred budovu ruskej ambasády. Viac o tejto iniciatíve povedal jeden z organizátorov protestov Marián Kulich. Celú akciu nazvali "Špeciálna vyhosťovacia operácia" pravdepodobne po vzore "ruskej špeciálnej operácie" na Ukrajine, ako ju nazval sám ruský prezident Vladimir Putin v prvotnom prejave pred vpádom.

VIDEO Protest pred ruskou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa iniciatívy Mier Ukrajine, ktorá za týmto zhromaždením stojí, v slovenskej spoločnosti rezonuje správa o špiónoch, ktorí pre peniaze zrádzali našu vlasť Rusku. Je hanebné, ak sa ich informácie týkali aj Ukrajiny, kde pre ruskú agresiu denne zomierajú civilisti, vrátane detí a žien. Dôrazne odsudzujú pôsobenie ruských agentov v SR. "Tento traktor tu bude do nedele ako inštalácia a symbol toho, aby sa na Ukrajine nastolil mier," popísal Kulich.

VIDEO Protest pred ruskou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Protest pred ruskou ambasádou vyvrcholil prekvapením: Agentov chcú odprevadiť špeciálnym traktorom (Zdroj: Topky/Maarty)

Traktor má poslúžiť ruským diplomatom na "odtiahnutie"

"Táto ambasáda je tu ako centrala ruskej špionážnej služby, je tu vyše 70 ľudí, ktorí sa vydávajú za diplomatov, pritom sú to agenti a vytvárajú tu konšpirácie a konšpiračné médiá. Európska únia sa voči tomu mala postaviť razantnejšie a vyhosiť všetkých diplomatov," povedal Kulich.

VIDEO Protest pred ruskou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Vrátia sa v piatok

"Traktor chceme, aby slúžil diplomatov na to, aby sme ich odtiahli, vyhostili. Je to symbol aj toho, ako ukrajinskí farmári bojujú proti ruským okupantom," uzavrel Kulich s tým, že v piatok sa na miesto protestujuci plánujú vrátiť. Iniciatíva Mier Ukrajine spoločne s desiatkami stredoškolských študentov preto v piatok 18.3. o 12:00h opäť pred Veľvyslanectvom Ruskej Federácie v SR vyzvú na garantovanie bezpečnosti pre humanitárne konvoje a bezpečnú evakuáciu bezbranných civilistov, medzi ktorými sú najmä starí ľudia, ženy a deti.

VIDEO Protest pred ruskou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Traktor tiež hrá hudbu

Organizátori následne prekvapili opäť, keď pustili ukrajinskú verziu piesne Bela Ciao priamo z traktora. Ten bol očividne okrem farieb vybavený aj týmto audio systémom. Následne odznela ešte skladba od Jaromíra Vomáčku Dobře míněná rada (Běž domů, Ivane), ktorá bola známa ešte počas okupácie sovietskymi vojskami z roku 1968.

VIDEO Protest pred ruskou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

“Rozhodli sme sa ich v rámci našej Špeciálnej vyhosťovacej operácie vyprevadiť a ponúkame im urýchlený odvoz domov zo Slovenska na traktore. Traktor sme dnes na obed zaparkovali pred Veľvyslanectvom Ruskej Federácie v SR. Stačí ak si naň naložia kufre aj s odpočúvacími zariadeniami či manuálmi na verbovanie slovenských prisluhovačov putinovského režimu. My ich radi bezplatne odvezieme na letisko smer Moskva,” hovorí ďalej Kulich.

Prezentovali aj svoje požiadavky:
1. Zabezpečenie humanitárnych koridorov a bezpečnej evakuácie nevinných civilistov. Tiež zastavenie ich zneužívania ako živých štítov. 
2. Okamžité zastavenie odoberania ropy a plynu z Ruska
3. Kompletné odpojenie ruských bánk zo systému SWIFT
4. Pomôcť Ukrajincom brániť zem aj vzduch všetkými dostupnými prostriedkami
5. Zabezpečenie ochrany ukrajinských jadrových zariadení 
6. Zastavenie dezinformácií šírených v mediálnom a internetovom priestore
 

Viac o téme: ProtestTraktorKonflikt na UkrajineRuské veľvyslanectvoIniciatíva Mier na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu