Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Bratislave sa koná ďalší protest iniciatívy Mier Ukrajine: Politológ nazval Putina vyšinutým diktátorom!

Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa naposledy spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zobraziť galériu (7)
Na bratislavskom Námestí SNP sa protestovalo za Mier na Ukrajine. Cez telemost sa naposledy spojil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. (Zdroj: Topky/Vlado Anejl)

BRATISLAVA - Na bratislavskom Námestí Slovenského národného povstania sa koná ďalší protest iniciatívy Mier Ukrajine. Tá prišla s niekoľkými požiadavkami na okamžitú pomoc Ukrajine.

Aktualizované 18:47 Pred protestujúcich sa postavil aj 11-ročný Hassan so súrodencami, ktorý utekal pred vojnou sám, bez rodičov. 

Na bratislavskom proteste sa ukázal aj 11-ročný Hassan: Jeho príbeh dojal celé Slovensko! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Aktualizované 18:42 Na pódium sa postavila aj expremiérka Iveta Radičová. Podľa jej slov sa Európa, aj svet menia a už nikdy nebudú také, ako včera. "Hlboko sa skláňam pred odvahou, vlastenectvom a hrdinstvom našich bratov a sestier na Ukrajine. Mráz prichádza z Kremľa, smrť prichádza z Kremľa. A my sme tu preto, lebo zlu sa musíme postaviť," povedala.

Aktualizované 18:37 Podľa analytika Alexandra Dulebu bude nakoniec Rusko to, ktoré bude trpieť viac, ako Ukrajina. Tá by sa napokon mala dostať do poriadku, naopak, Rusko bude podľa slov analytika závislé od Číny a chudobné. 

V Bratislave sa koná
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Aktualizované 18:20 Poslanec Ján Benčík poukázal na to, že v roku 1989 sa podarilo Slovensko oslobodiť od lžami prerasteného režimu, avšak, musí konštatovať, že očista od klamstiev sa nám ani po takmer 30 rokoch úplne nepodarila. „Nielen, že tu máme zažraté staré lži, ale pribudli k nim nové – konšpirácie, hoaxy, fake news. Nie sú ale ničím iným, len lžami oblečenými v novom šate,“ povedal. "Preč s krvavým tyranom Putlerom, preč s jeho terorom, preč s jeho lžami. Sláva Ukrajine," dodal vzápätí

Aktualizované 18:10 Svoje na proteste povedal aj bezpečnostný analytik a bloger Radovan Bránik. 

Archívne VIDEO Protestu sa zúčastnil aj bezpečnostný analytik Bránik: Tvrdá kritika pre jadrovú elektráreň v Záporoží

Protestu sa zúčastnil aj bezpečnostný analytik Bránik: Tvrdá kritika pre jadrovú elektráreň v Záporoží (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Aktualizované 17:50 "Ukrajina nám všetkým kupuje čas a platí za to životmi vlastných civilistov. A myslím si, že nemôžeme márniť tento čas tým, že budeme obchodovať s Ruskom. To musí ekonomicky vykrvácať. A všetky analýzy ukazujú, že to je možné len vtedy, ak dáme ban na ruskú ropu a plyn v celej Európskej únii," upozornila europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Podľa jej slov to bude mimoriadne náročné, ale tvrdí, že to zvládneme.

V Bratislave sa koná
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Aktualizované 17:30 K slovu sa dostal aj politológ Grigorij Mesežnikov. "Na bojisku neúspešní, zvyknutí bojovať proti slabším, agresori začali útočiť na civilistov," povedal Mesežnikov, ktorý pochádza z Ruska. Putina nazval „vyšinutým diktátorom“ a povedal, že na Ukrajine pácha vojnové zločiny. „Svet nemôže mlčať a musí konať,“ dodal. Podľa jeho slov sa Rusko páchaním vojnových zločinov samo vylúčilo z moderného sveta. 

V Bratislave sa koná
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk/Maarty)
V Bratislave sa koná
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Aktualizované 17:10 Protest na bratislavskom Námestí SNP sa začal. Krátko pred začiatkom to na námestí vyzeralo, že sa zúčastní len málo protestujúcich. Námestie sa však postupne zapĺňalo. „Nedržíme v rukách kalašnikovy, nemáme v rukách ani molotovove kokteily, ale držíme v rukách inú zbraň,“ povedal na úvod moderátor Ludwig Bagin. "Všetci máme konkrétneho nepriateľa," konštatoval vzápätí, pričom dodal, že ide o Vladimira Putina.

V Bratislave sa koná
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Viac o téme: ProtestVojna na UkrajineMier Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu