Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najvyšší súd zrušil rozsudok krajského súdu v prípade Filipa Rybaniča

Filip Rybanič Zobraziť galériu (2)
Filip Rybanič (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR v stredu zrušil rozsudok bratislavského krajského súdu v prípade bývalého zamestnanca banky i poslaneckého asistenta Filipa Rybaniča. Vyhovel tým jeho dovolaniu a vec vrátil krajskému súdu na opätovné prerokovanie a rozhodnutie. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dôvodom na zrušenie rozsudku bolo porušenie práva na obhajobu, ako aj nesprávne právne posúdenie zisteného skutku. "Najvyšší súd vec vrátil Krajskému súdu v Bratislave, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol," spresnila.

Filip Rybanič
Zobraziť galériu (2)
Filip Rybanič  (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Bratislavský krajský súd odsúdil Rybaniča v septembri 2020 na trojročný podmienečný trest odňatia slobody za zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Zároveň mu uložil trojročný zákaz činnosti vykonávať zamestnanie, ktorého obsahom je bankové tajomstvo. Podľa krajského súdu sa mal dopustiť protiprávneho správania, keď mal poskytnúť informácie o stavoch účtov neoprávneným osobám. Rybanič trvá na svojej nevine.

Viac o téme: RozsudokNajvyšší súdFilip Rybanič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu