Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

AKTUÁLNE Od pondelka sa rušia COVID obmedzenia na hromadných podujatiach: Respirátory budú povinné

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Od 14. marca sa rušia pandemické obmedzenia na hromadných podujatiach, ako aj obmedzenia prevádzkových hodín. Nosenie respirátorov bude naďalej povinné. V stredu o tom rozhodla vláda.

Presné pravidlá upravia vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Zverejnia ich zajtra.

VIDEO Minister Lengvarský a šéf IZA Mišík o aktuálnej situácii

COVID situácia sa na Slovensku zlepšuje: Opatrenia uvoľňujeme skôr! Nový subvariant OMIKRONU zatiaľ nie je hrozbou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Správu budeme aktualizovať.

Opatrenia sa uvoľňujú skôr

K ďalšiemu uvoľneniu opatrení malo pôvodne prísť až koncom marca. Ministerstvo zdravotníctva skorší návrh zdôvodnilo poklesom počtov prípadov ochorenia COVID-19 naprieč vekovými skupinami i výjazdov sanitiek, ale aj stabilizáciou situácie v zdravotníckych zariadeniach.

"Epidemickú situáciu ďalej pozorne monitorujeme a operatívne pristúpime k prípadnej potrebe úpravy opatrení pri zhoršení či zlepšení epidemickej situácie," dodal rezort v materiáli.

Prvé VEĽKÉ uvoľňovanie: Od marca sa rušia všetky režimy! Život sa vráti do normálu v dvoch fázach (Zdroj: Topky/Maarty)

Informáciu potvrdil aj Branislav Gröhling na sociálnej sieti. "Školy budú fungovať tak, ako doteraz," napísal. 

 

✌️ Od pondelka sa rušia všetky opatrenia a obmedzenia. Naďalej platí nosenie respirátora v interiéri a na hromadných podujatiach. Školy pokračujú tak ako doteraz

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Wednesday, March 9, 2022

Antigénové testovanie v nemocniciach za päť eur sa má zrušiť

Antigénové testovanie, ktoré je v súčasnosti vo viacerých nemocniciach za päť eur, sa má zrušiť. Vyplýva to z materiálu, ktorý schválila vláda. Kabinet ním zrušil uznesenie, podľa ktorého mal minister zdravotníctva zabezpečiť v hospodársky mobilizovaných zdravotníckych zariadeniach antigénové testy pre obyvateľov za manipulačný poplatok päť eur za účelom regulácie ceny testovania.

Ministerstvo zdravotníctva ozrejmilo, že od februára platí na Slovensku režim základ a ľudia sa nepotrebujú preukazovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Nie je tak podľa rezortu nutná regulácia ceny testovania prostredníctvom štátom dotovaného manipulačného päťeurového poplatku.

Viac o téme: OpatreniaVládaPandémiaKoronavírusHromadné podujatia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu