Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanca NR SR Mariana Kotlebu obvinili z trestného činu podnecovania

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanca Národnej rady (NR) SR Mariana Kotlebu (ĽSNS) obvinila polícia z trestného činu podnecovania. Obvinenie súvisí s minuloročným videom, v ktorom Kotleba vyzýval na účasť na protestnej blokáde v centre Bratislavy. Vyplýva to z uznesenia, ktoré na sociálnej sieti zverejnil Kotlebov parlamentný kolega Rastislav Schlosár (ĽSNS).

Video zverejnil Kotleba na sociálnej sieti 3. augusta 2021. Avizoval v ňom dvojdňový protest formou blokády na viacerých miestach Bratislavy zameraný proti pandemickým opatreniam a najmä proti očkovaniu.  

 

SYSTÉM JE V KONCOCH – UŽ NEVIE AKO BY MARIANA KOTLEBU ZASTAVIL Tento prehnitý systém vlády zradcov a zapredancov už...

Posted by Rastislav Schlosár - poslanec NR SR on Monday, March 7, 2022

Hrozí mu trest až na dva roky

Podľa Trestného zákona sa dopúšťa trestného činu podnecovania ten, "kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku". Hrozí zaň trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia na otázku, či môže potvrdiť Kotlebovo obvinenie z podnecovania, jednoznačne neodpovedala. "Môžeme potvrdiť, že zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I bolo vznesené obvinenie z trestného činu podnecovania konkrétnej fyzickej osobe," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Viac o téme: Obvinenie Marian KotlebaRastislav SchlosárPodnecovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu