Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dobrovoľníčka Katka: Na ulici sa stará o narkomanov a prostitútky

Keď Katarína nepomáha drogovo závislým, pracuje ako letuška. Zobraziť galériu (2)
Keď Katarína nepomáha drogovo závislým, pracuje ako letuška. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Študentka psychológie Katarína Holasová (19) už vyše roka pomáha závislým od tvrdých drog. Sympatická Bratislavčanka, ktorá pracuje ako letuška, trávi dvakrát do týždňa svoj voľný čas v „raji“ pasákov, prostitútok a narkomanov. Nový Čas sa s ňou vybral na jednu z najobávanejších bratislavských adries - Slovnaftskú ulicu.

„Našim klientom rozdávame nové ihly, kondómy a ošetrujeme ich. Snažíme sa tak obmedziť riziká spojené s užívaním drog a s prostitúciou,“ povedala Katarína, ktorá je členkou Občianskeho združenia Prima. S kolegom Petrom sem chodí dva razy do týždňa. Na Slovnaftskej ulici Katku s Petrom navštívili v priebehu dvoch hodín asi tri desiatky zúbožených ľudí. Mnohé z týchto dievčat majú sotva 16 rokov.

Podľa Katky väčšina narkomanov si váži ich pomoc. Iba raz na ňu partia nadrogovaných výrastkov vytiahla nôž, situáciu však našťastie zvládla. Pomoci drogovo závislým sa venuje vyše roka. „Veľa zázrakov sa v tejto komunite nedeje. Stav klientov sa časom zhoršuje. Mnohí, ktorých som poznala, už nie sú medzi nami,“ dodala Katka.

Viaceré z prostitútok sú závislé od tvrdých drog. Mnohé z nich sú neplnoleté.
Dobrovoľníčka Katka: Na ulici
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu