Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensku je v prevádzke 50 lyžiarskych stredísk

(Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Na Slovensku je dnes v prevádzke 50 lyžiarskych stredísk, lyžiarske podmienky v nich sú dobré alebo veľmi dobré. Lyžiarske podmienky sa vplyvom tohtotýždňového ochladenia zlepšili, v niektorých strediskách pripadlo v posledných dvoch dňoch päť až 10 cm snehu.

Ako ďalej informovala Ľubica Styková z banskobystrickej spoločnosti Sitour, ktorá monitoruje podmienky v lyžiarskych strediskách, oddnes sú opäť v prevádzke areály stredísk Kojšovská hoľa, Orava Snow-Oravská Lesná a Zuberec-Janovky. Pre silný vietor momentálne nepremávajú lanovky do Lomnického sedla, na Skalnaté pleso a na Lomnický štít.

Najvyššia snehová vrstva je v strediskách Lomnické sedlo - 190 cm, na Štrbské Pleso - 140 cm, Chopok Juh-Kosodrevina - 110 cm a vo Vrátnej v lokalite Chleb - 80 čísel. Na Králikoch, na Donovaloch, v strediskách Vyšná Boca-Bačova roveň, Snowparadise Veľká Rača, Skipark Ružomberok alebo na Kubínskej holi pripadlo 5 až 10 cm nového snehu. Veľmi dobré podmienky hlásia strediská Donovaly, Skicentrum Čertovica, Chopok Juh - Srdiečko, Chopok Sever, Liptovská Teplička, Mýto pod Ďumbierom, Šachtičky, Tále, Tatranská Lomnica - Jamy, Jakubkova lúka, Ski Jezersko-Bachledova, Roháče - Spálená dolina, Skipark Ružomberok, Skalka pri Kremnici, Martinské hole, Vrátna - Paseky, Snow Paradise Veľká Rača Oščadnica alebo Skipark Kubínska hoľa, v ktorých je na zjazdovkách od 30 do 60 cm snehu.

V strediskách Donovaly, Jasná, Štrbské Pleso, Skalka pri Kremnici, Ski TMG Remata, Snowland Valčianska dolina a Vrátna budú cez víkend rôzne športové a zábavné podujatia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu