Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kočnerovi zaistili ďalšie peniaze! Dve zmenky našli v banke Penty: Mali hodnotu vyše dva a pol milióna eur

Marian Kočner na súdnom pojednávaní
Marian Kočner na súdnom pojednávaní (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Marian Kočner neuspel so sťažnosťou na Špecializovanom trestnom súde, ktorý rozhodol o zaistení ďalších peňazí, ktoré mal uložené v Privatbanke, ktorá patrí finančnej skupine Penta.

archívne video

Marian Kočner prichádza na súdne pojednávanie v kauze motákov (Zdroj: Topky/Maarty)

Odsúdený mafián Marian Kočner prišiel o ďalšie peniaze. Ešte v závere roka 2021 našiel prokurátor v penťáckej Privatbanke dve zmenky v hodnote 2,67 milióna eur. Tie Kočnerovi zaistili v súvislosti s jeho kauzou Donovaly. Informuje o tom portál Aktuality.sk

Hustá atmosféra na súde! VIDEO Kočner tvrdí, že Tóth klame: Exsiskár ho nazval kriminálnikom

Banka údajne o zmenkách nevedela, aj napriek tomu, že tam boli uložené viac ako päť rokov. Dozorový prokurátor ich našiel a peniaze zablokovali. Jaroslav Haščák, ktorý spomínanému portálu poskytol rozhovor, vtedy povedal, že sú pripravení spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a v prípade, ak by Kočner alebo niekto iný požiadal o výber peňazí, upovedomia prokutátora. 

Kočner je v kauze Donovaly obvinený z daňových podvodov. Vyšetrovaním sa zistilo, že svoje hotely predával len naoko, medzi svojimi firmami, aby si zaistil nadmerný odpočet DPH. V prípade daňových podvodov zákon povinne stanovuje uloženie trestu prepadnutia majetku. Od roku 2018 tak Úrad špeciálnej prokuratúry zaisťuje Kočnerov majetok. Okrem tridsiatich zmeniek mu zobrali aj luxusné autá a nehnuteľnosti a zároveň je zaradený aj na Magnitského sankčný zoznam. To znamená, že jeho firmy nemôžu obchodovať s americkými. 

Aktuálne je Kočner právoplatne odsúdený v prípade televíznych zmeniek a čaká ho ešte súd v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka, v ktorej je obžalovaný ako objednávateľ, ale aj pojednávanie v prípade prípravy vraždy prokurátorov.

Viac o téme: BankaZmenkyProkurátorPentaMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu