Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lekárka viní kolegov zo smrti neočkovaného otca: Nemocnica obvinenia odmieta, neetické a cez čiaru

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/František Iván, SITA/AP )

KOŠICE – Košická lekárka Nikola Lischková obvinila tamojšiu nemocnicu Louisa Pasteura z toho, že jej 58-ročnému otcovi úmyselne poskytol zlú zdravotnú starostlivosť, čo malo za následok jeho smrť. Vedenie nemocnice to však dôrazne popiera.

Otec lekárky Zoltán Lischko bol sám doktor a ako chirurg pracoval dlhé roky práve v spomínanej nemocnici. Nebol však zástancom očkovania a tiež nezdieľal väčšinové vedecké názory na súčasnú pandémiu. Dcéra teraz tvrdí, že k jej otcovi sa personál na ARO choval nepriateľsky a napojil ho na umelú pľúcnu ventiláciu napriek tmu, že to mal jej otec odmietať. Údajne jej mali povedať, že nezaočkovaným pacientom je aj tak treba len zatlačiť oči a poslať ich na druhý svet. Rozhovor s lekárkou priniesol web infovojna, ktorý je známy antivaxerskými postojmi.

Lekárka viní kolegov zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Vedenie nemocnice sa však proti takýmto tvrdeniam ohradilo. Podľa ich slov zdravotníci poskytujú adekvátnu starostlivosť všetkým pacientom bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú očkovaní.

Podobne sa ohradila aj Slovenská lekárska komora, ktorá uviedla, že slová lekárky prekročili hranicu akceptovateľnosti a sú v rozpore s etikou a medicínskymi faktami.

Koronavírus v Poľsku
Zobraziť galériu (3)
Koronavírus v Poľsku  (Zdroj: TASR/AP )

Vo veci už koná aj polícia. Tá v tejto súvislosti potvrdila, že prijala oznámenie ohľadom šírenia nepravdivých informácií. "V súčastnosti vykonávame úkony pre začatím trestného konanie a preverujeme podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Podľa denníku Korzár však trestné oznámenie nemala podať nemocnica.

Viac o téme: Nemocnicaúmrtie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu