Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý erotický salón v Sade Janka Kráľa zmenia na gastroprevádzku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zanedbanú budovu bývalého erotického salóna v bratislavskom Sade Janka Kráľa premenia na gastroprevádzku. Rekonštrukcia objektu, v ktorom zriadia aj bezbariérové verejné toalety a takisto zázemie pre Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), by sa mala začať v lete. Informoval o tom Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

"Budova bude po obnove miestom pre všetky komunity, ktoré majú Sad Janka Kráľa radi. Pracujeme na dokončení projektovej dokumentácie a veríme, že realizácia sa začne už v najbližších mesiacoch," povedal primátor hlavného mesta Matúš Vallo v súvislosti s architektonickou štúdiou, ktorú predstavil Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB). 

Najväčšiu časť rekonštrukcie zaberú búracie práce v interiéri, v ktorom sa zmení dispozičné riešenie. Opravia tiež strechu a budovu priblížia jej pôvodnému vzhľadu. "Na fasádu pod biely spišský travertín sa vráti pôvodný keramický obklad. Rovnako sa obnoví pôvodné presklenie smerom do parku, odstránia sa mreže a opraví sa fontána, ktorá je súčasťou stavby," priblížil riaditeľ sekcie tvorby mestských priestorov z Metropolitného inštitútu Bratislavy Marcel Dzurilla.

 

✨ Aha, ako zmeníme zanedbanú budovu v Sade Janka Kráľa na príjemné miesto pre všetkých! Odkedy sa mesto stalo...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Friday, February 4, 2022

Presnejší časový harmonogram obnovy určia po dokončení projektovej dokumentácie. Odhadovaná hodnota rekonštrukcie je 600.000 eur bez DPH. Budúci prevádzkovateľ objektu vzíde z verejnej súťaže. V prípade záujmu by sa mali dať v budúcnosti priestory prenajímať i na súkromné akcie, ako sú semináre, oslavy či kultúrne vernisáže.

Stavba od tímu architektov pod vedením Ferdinanda Končeka z roku 1982 pôvodne slúžila všetkým návštevníkom parku. Bola tam prevádzka s občerstvením i zázemie pre  pracovníkov údržby a správy parku. V roku 1995 sa objekt dostal do súkromného vlastníctva. Kúpu budovy schválili v marci 2021 bratislavskí poslanci, radnica sa s majiteľmi dohodla na cene 1,4 milióna eur bez DPH. K prevodu prišlo počas leta.

Viac o téme: Erotický salónBratislavaGastroprevádzka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu