Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Starostom a primátorom v okolí letiska Sliač odpovede ministra Naďa nepostačujú

Ján Nosko
Ján Nosko (Zdroj: TASR / Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Primátorom a starostom miest a obcí nachádzajúcich sa v okolí letiska Sliač odpoveď ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) na ich otázky, týkajúce sa príchodu amerických vojakov na letisko nepostačuje. Na otázky nenachádzajú detailné odpovede, a preto trvajú na ďalšom stretnutí s ministrom. Uvádzajú to primátori Banskej Bystrice a Zvolena na stránke mesta aj na sociálnej sieti.

„Dňa 31. januára 2022 mi bol adresovaný list od pána ministra Jaroslava Naďa, v ktorom, žiaľ, nenachádzame detailné odpovede na naše otázky tak, ako sme očakávali,“ informuje primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Podľa neho obranná dohoda medzi Slovenskom a USA vyvolala nielen v regióne, ale v celej krajine množstvo otáznikov a obáv. „Som presvedčený, že budúcnosť letiska Sliač je téma, ktorá si zaslúži dôkladné posúdenie a adekvátnu pozornosť. Opätovne budeme preto žiadať jasné a zrozumiteľné odpovede na otázky. Spoločne s primátorkami Sliača a Zvolena, ako aj starostkami i starostami dotknutých obcí budeme trvať na ďalšom stretnutí. Rokovať chceme aj s vedením Národnej rady SR i s pani prezidentkou. Zároveň adresujeme list aj poslankyniam a poslancom parlamentu,“ uvádza banskobystrický primátor.

Ako dodáva, obyvatelia okolitých miest a obcí si zaslúžia vedieť, ako ovplyvní ich život obranná dohoda s USA. „Dostatočná a včasná informovanosť by mali byť pre vládu prioritou,“ uzatvára.

Viac o téme: LetiskoZmluvaObranaPrimátoriStarostoviaUSASliačJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu