Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na webe sa objavil nevhodný vtip: Tieto slová ľudí pohoršili! Denník sa musí ospravedlňovať

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: pixabay, Plus jeden deň)

BRATISLAVA – Webový portál denníka Plus JEDEN DEŇ sa musel svojím čitateľom ospravedlniť. Uverejnil totiž príspevok, ktorý vyvolal u niektorých ľudí nevôľu. Srandu si totiž robil s rómskej menšiny.

Portál Pluska.sk uverejňuje na svojej stránke pravidelne takzvaný vtip dňa. Inak tomu nebolo ani dnes. Redakcia však siahla po takom, ktorý vyvolal pohoršenie. "Aké pole je treba na to, aby vás Cigáni neokradli – zemiakové, repkové alebo iné? Najlepšie mínové," napísali.

Na webe sa objavil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Plus jeden deň)

Netrvalo však dlho, a prišlo ospravedlnenie prostredníctvom Facebooku. Tam redakcia zverejnila status, že na stránke denníka Plus JEDEN DEŇ sa dnes nedopatrením objavil nevhodný vtip. ֓"Táto chyba nás úprimne mrzí. Ďakujeme pozorným čitateľom, že nás naň upozornili," uviedli.

Na webe sa objavil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Plus jeden deň)

Vysvetlili, že vtipy na stránku nastavujú po desiatkach a zodpovedný pracovník ich obsah dostatočne neskotroloval. "Vtip sme okamžite stiahli a do budúcna sa budeme takýmto chybým vyhýbať. Samozrejme, nebolo v našom úmysle nikoho uraziť a plne rešpektujeme všetky kultúrne aj národnostné menšiny," uviedli.

Peter Pollák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Predseda parlamentného výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny Peter Pollák ml. (OĽANO) však s týmto vysvetlením nie je spokojný. „Niekto tento vtip napísať musel a niekto jeho obsah skontrolovať mal. Žiaľ, nestalo sa. Denník Plus 1 deň je teraz zodpovedný za to, koľko ľudí ľudí tento 'vtip' bude používať,“ upozornil.

Podľa Polláka je táto situácia veľmi podobná konaniu poslanca Milana Mazureka, ktorý niekoľkokrát napísal na sociálne siete extrémistický status a neskôr ho vymazal. Ale až potom, ako si ho všimli tisícky ľudí a začali ho zdieľať.

„Niečo také sa diať nesmie. A je jedno, či je to zámer, alebo nie. Preto som sa rozhodol podať podnet na Tlačovú radu, ktorej úlohou je práve ochrana novinárskej etiky. Očakávam, že redakcia urobí v súvislosti so zlyhaním človeka razantné kroky a vyvodí zodpovednosť. V slušnej spoločnosti podobné vtipy nemajú miesto,“ dodal.

Viac o téme: OspravedlnenieRómoviaPlus jeden deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu