Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bizarné porušenia opatrení počas lockdownu v Bratislave: Fakt sa na toto vyhovoril mladík policajtom?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu neustupuje, práve naopak. V súvislosti s novými variantmi boli mnohé krajiny nútené opätovne zaviesť lockdown. Výnimkou nebolo ani Slovensko, kedy boli už po druhý raz počas pandémie uzavreté mnohé prevádzky a bol obmedzený pohyb ľudí. No Slováci sú poriadne vynaliezaví a rôznymi spôsobmi sa snažili prijaté opatrenia obísť.

Ďalší COVID rok je za nami: Ako na horskej dráhe! Začalo sa očkovanie, zažili sme lockdowny i koaličnú krízu (archívne video)

Ďalší COVID rok je za nami: Ako na horskej dráhe! Začalo sa očkovanie, zažili sme lockdowny i koaličnú krízu (Zdroj: Topky/Maarty, AMaj)

Neuveriteľné, na čo sú niekedy ľudia schopní sa vyhovoriť v snahe obhájiť sa pred mužmi zákona! Hovoca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff Topkám prezradil, k akým najbizarnejším porušeniam epidemických opatrení došlo v Bratislave počas posledného lockdownu. Sú to príbehy miestami humorné, no v každom prípade išlo s ohľadom na súčasnú nepriaznivú pandemickú situáciu o nezodpovedné konanie. 

Betónoval v noci

V druhom bratislavskom okrese došlo nedávno k porušeniu zákazu vychádzania v čase okolo druhej hodiny ráno, kde kontrolovaný občan uviedol policajnej hliadke, že doteraz betónoval u kamaráta. 

Bizarné porušenia opatrení počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

OMIKRON mení prijímanie protipandemických opatrení! Od pondelka budú platiť tieto pravidlá

Párty v suteréne podniku

Policajti prvého bratislavského okresu sa v piatok 3. decembra krátko pred 23.00 h na základe telefonického oznámenia presunuli na Židovskú ulicu. V priestoroch suterénu jedného z podnikov sa nachádzalo dvadsať osôb, ktoré pili alkoholické nápoje a nemali prekryté dýchacie cesty. Policajtom mali uviesť, že sa do podniku prišli zabaviť. "Svojím konaním sa dopustili priestupku v zmysle ustanovení zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a taktiež aj priestupku v zmysle ustanovení zákona o civilnej ochrane v znení neskorších predpisov," uviedol Szeiff. Osoby neboli podľa neho na mieste pokutované, pretože si údajne neboli vedomé spáchania  priestupku. Boli však oznámené príslušnému úradu verejného zdravotníctva a príslušnému okresnému úradu.  Tieto osoby boli vykázané z priestorov podniku a ten bol ihneď uzatvorený. Vo veci bolo ďalej začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu porušenia povinností za krízovej situácie podľa § 290a ods. 1 Trestného zákona. 

Bizarné porušenia opatrení počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Krčma si robila z opatrení dobrý deň

Dňa 17.12.krátko po 22.00 h policajti prvého okresu v rámci kontroly dodržiavania opatrení spozorovali na Partizánskej ulici podnik porušujúci pandemické opatrenia. Mužov zákona dovnútra vpustila jeho zamestnankyňa. Vo vnútorných priestoroch policajti spozorovali ďalších osem osôb, ktoré požívali rôzne alkoholické a nealkoholické nápoje. Informovali ich o tom, že sú podozrivé z páchania priestupku v zmysle zákona č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva a vyzvali ich na zaplatenie blokovej pokuty. Prítomní ju odmietli zaplatiť, boli preto oznámení príslušnému správnemu orgánu. Pracovníčku krčmy policajti na mieste zadržali a eskortovali na policajné oddelenie. Tam neskôr dorazil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol následne taktiež obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu. V tejto veci už prebieha trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusCOVID-19Lockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu