Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bezdomovci dostali na Štedrý deň čerstvé ryby, pracujúci domáce koláče

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DOLNÝ KUBÍN - Rodiny v zariadení dočasného bývania a ľudia bez prístrešia v Dolnom Kubíne dostali ako dar čerstvé ryby. Pripravia z nich pokrm na vianočný stôl. Dolnokubínčania, ktorí na Štedrý deň musia byť v práci a nemôžu byť s rodinou, dostanú od dobrovoľníkov domáce koláče.

Ryby pre ľudí z nocľahárne a zariadenia dočasného bývania daroval Ján Dyrc z rybnikárstva vo Vyšnom Kubíne. "Jeden z klientov, ktorý trávil voľný čas chytaním rýb, ich spracuje, vyčistí a naporciuje pre obidve zariadenia," priblížila Katarína Trubanová z odboru sociálnych vecí na dolnokubínskej radnici.

Ako dodala, ľudia majú počas sviatkov možnosť vyzdobiť si priestory nocľahárne a zariadenia dočasného bývania, dostali tiež vianočné stromčeky. Dva dni pred Štedrým dňom im profesionálny kuchár pripravil vianočnú kapustnicu. Mesto pre nich zabezpečilo mäso na rezne a potraviny na šalát. "Okrem toho sa mesto snaží potešiť ich drobnými darčekmi. Počas dňa si púšťajú koledy a vianočné filmy," uviedla Trubanová. 

Bezdomovci dostali na Štedrý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ľuďom, ktorí musia v piatok pracovať, prinesú koláče dobrovoľníci z občianskeho združenia Krajší Kubín. "Ďakujeme im za to, že svoj čas obetujú pre nás, aby sme si v pokoji a bez starostí mohli užiť sviatky. Maličkosťou im chceme spestriť tento deň," povedal Peter Jonák z občianskeho združenia. Konkretizoval, že počas dňa navštívia 15 inštitúcií v Dolnom Kubíne. Budú medzi nimi napríklad hasiči, policajti, záchranári, pracovníci čerpacích staníc či zdravotníci.

Viac o téme: BezdomovciRybyKoláče
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu