Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledná kvapka v rámci politickej kariéry Heráka: Koniec v OĽaNO, musel si vraj ešte niečo dokončiť!

Herák už v OĽaNO skončil definitívne. Zobraziť galériu (2)
Herák už v OĽaNO skončil definitívne. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Tak toto je zrejme už definitívny koniec. Po tom, ako sa exposlanec Ján Herák za OĽaNO rozhodol prehovoriť k vlastnej kauze, kde sa hovorilo o údajnom zneužívaní detí na letných táboroch bol ešte niekoľko mesiacov zamestnancom OĽaNO, aj keď už nie poslancom. Mandátu sa vzdal, no ešte niekoľko mesiacov stále nepretrhol väzby s najväčším parlamentným hnutím, až doteraz!

archívne video

Heger k Herákovmu odchodu z parlamentu (Zdroj: Úrad vlády SR)

Podľa portálu TV Noviny Ján Herák už nie je ani zamestnancom OĽaNO, ako tomu bolo doteraz. Bývalý člen Národnej rady Herák, ktorý sa vzdal vlastného mandátu pre kauzu údajného zneužívania detí, už po najnovších informáciách nie je ani len zamestnancom OĽaNO.

Dnes túto informáciu definitívne potvrdil šéf klubu Michal Šipoš. 

Posledná kvapka v rámci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Koniec v OĽaNO

"Áno, s hnutím už nespolupracuje," povedal Šipoš pre spomínaný portál. Šipoš si neodpustil dodať aj to, že Herák sa podľa jeho slov "veľmi rýchlo vzdal postu poslanca", no potreboval vraj ešte dokončiť istú administratívnu agendu, ktorú si už rozpracoval. Ku finálnemu rozhodnutiu skončiť s Herákom hnutie očividne dospelo až teraz.

A čo budúcnosť?

Vo vzduchu ešte visela otázka, či bude OĽaNO s Herákom ešte v nejakej rovine spolupracovať, na čo Šipoš odpovedal, že si musia počkať na rozhodnutie súdu.

Ján Herák skončil ako poslanec ešte v júni keď na povrch vybublali medializované informácie o jeho obvinení zo zneužívania maloletej osoby. Neskôr však situácia bola ešte vážnejšia, keďže sa ozvali ešte ďalšie tri ženy. Herák akékoľvek obvinenia odmieta.

Viac o téme: Poslanec OĽaNOJán Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu